עסקת החטופים שעל הפרק: ישראל דורשת שחרור של 34 חטופים, חמאס העביר רשימת מחבלים לשחרור
בישראל סבורים שייקח זמן עד לפריצת דרך שתאפשר הגעה למתווה שמקובל על כל הצדדים | חמאס העביר רשימת שמות שהוא דורש לשחרר, ברשימה גם בכיר פתח ומנהיג התנזים בעבר מרואן ברגותי, שמרצה עונש של 5 מאסרי עולם | חרף ההתקדמות במשא ומתן, יש עוד מחלוקות שצריכות להיפתר | כל הפרטים
גורמים מצריים אמרו לערוץ אל-רד המצרי, כי השלב הראשון של העסקה יכלול שחרור 250 אסירים פלסטינים. ישראל הגישה רשימה של 34 חטופים בדרישה לשחררם בשלב הראשון של העסקה - כולל 11 שלא עומדים בקריטריונים של שלב זה.
על פי הדיווח, חמאס הסכים לשחרר את מי שישראל מבקשת להחזיר בשלב ראשון "בתנאי שיינתן להם פיצוי מיוחד". לפי אותו דיווח, "המשא ומתן מתקדם בכל הנושאים, כמו מעבר רפיח, הנסיגה הישראלית מנצרים וחזרת העקורים".
ב-Ynet דווח כי השלב הראשון של המתווה לעסקת חטופים לא יכלול בכל מקרה נסיגה מלאה של צה"ל, אך חמאס בכל זאת מתעקש על ערבויות לסיום המלחמה אם העסקה תמשיך גם לשלב השני שבמהלכו ישוחררו חטופים גברים, צעירים וחיילים. בשלב השלישי, לפי המתווה המקורי, אמורים להשתחרר גופות.
חמאס העביר רשימת שמות שהוא דורש לשחרר, ברשימה גם בכיר פתח ומנהיג התנזים בעבר מרואן ברגותי, שמרצה עונש של 5 מאסרי עולם וכן אחמד סעדאת, בעבר מזכ"ל החזית העממית ומתכנן רצח השר רחבעם זאבי.
לפי אותו דיווח, בכירים בחמאס פנו לנשותיהם של ברגותי וסעדאת, והן לא הביעו התנגדות שהשניים ישוחררו לטורקיה. אבל הערב הכחישו בישראל כי ברגותי ישוחרר. "בניגוד לדיווחים השקריים - המחבל מרואן ברגותי לא ישוחרר אם וכאשר תבשיל עסקה לשחרור החטופים", אמר גורם מדיני.
בווינט דווח, כי בישראל מזהים התגמשות מסוימת של חמאס בסוגיית פילדלפי וציר נצרים, ונראה שארגון הטרור מסכים להמשך נוכחות ישראלית בפילדלפי - אבל עדיין דורש נסיגה כמעט מלאה מהציר המפריד בין הרצועה למצרים.
רה״מ נתניהו הבהיר בראיון ל׳וול סטריט ג׳ורנל׳ שלא יסכים לעסקה שתסיים את המלחמה כשחמאס עדיין בשלטון. נתניהו הבהיר כי אין בכוונתו "להסכים לסיום המלחמה טרם הוסר חמאס. לא נותיר אותם בשלטון בעזה, מרחק כ-50 קילומטרים מתל-אביב. זה לא עומד לקרות".
ישראל צפויה לאפשר חזרה מדורגת ומבוקרת לצפון הרצועה של נשים וילדים שלא בגיל לחימה, אבל בחמאס דורשים מעבר לכולם. גורם המעורה במשא ומתן אמר לרשת שיהאב הפלסטינית כי "חזרת העקורים היא סוגיה מרכזית במשא ומתן ויש לה מספר פתרונות. המשא ומתן עדיין נמשך ואנחנו מצפים שכל הסוגיות יפתרו עד סוף החודש".
בכאן 11 דווח כי בישראל סבורים שייקח זמן עד לפריצת דרך שתאפשר הגעה למתווה שמקובל על כל הצדדים. ישראל דרשה במסגרת המגעים זכות וטו על שחרורם של 65 אסירים ביטחוניים פלסטינים. המשלחת הישראלית לשיחות המשא ומתן לשחרור חטופים עדיין נמצאת בקטאר.