בפעם השלישית: ישראל מסתבכת פעם נוספת בבית הדין בהאג
בעקבות החלטת האו"ם נגד ישראל שהגיעה כתגובה לחקיקה שעברה בכנסת הקוראת להתנתקות מאונר"א, בית הדין הבין-לאומי יבחן את הסוגייה של יחסה ומחויבותה של מדינת ישראל לפעילות האו"ם וארגוני הסיוע בעזה
בשבוע שעבר, העצרת הכללית של האו"ם העבירה החלטה משמעותית, שמפנה את תשומת הלב הבינלאומית לסוגיית יחסה של מדינת ישראל לנוכחות ולפעילות של ארגונים בין-לאומיים, כולל האו"ם, באזורים שבהם מתקיימים עימותים. החלטה זו נובעת מחקיקה שעברה בכנסת בסוף חודש אוקטובר, אשר קראה להתנתקות מאונר"א, הסוכנות הבין-לאומית לפליטים פלסטיניים.
בהתאם להחלטת האו"ם, פוטרו מאונר"א עובדים שהיו מעורבים לכאורה באירועים האלימים במהלך המלחמה, כפי שדיווחו ב"חדשות 12". מזכ"ל האו"ם העביר את העניין לדיון דחוף בבית הדין הבין-לאומי, והנשיא נוואף סלאם פרסם לוח זמנים להגשת טענות מצד מדינות החברות באו"ם וארגונים בין-לאומיים, כאשר המועד האחרון לכך הוא סוף פברואר 2025.
במקביל, ממשלת ישראל עדיין לא קיבלה החלטה בנוגע להשתתפותה בהליך המשפטי הבין-לאומי - שהוא ההליך השלישי מסוגו נגד ישראל מאז פרץ העימות הנוכחי. העצרת הכללית אישרה את ההחלטה עם רוב של 137 מדינות מול 12 מתנגדות, כאשר נורווגיה, התומכת באונר"א, הובילה את היוזמה. השגריר הישראלי, דני דנון, הגיב להחלטה בפסקנות, וטען כי על העולם להתמקד באתגרים גלובליים דחופים יותר, כדוגמת המשטר האיראני.