רכש רחפנים בהיקף חסר תקדים: למעלה מ-150 מיליון ש"ח

משרד הביטחון, בהובלת מפא"ת, השלים פיתוח ורכש רחפנים לצה"ל בהיקף של למעלה מ-150 מיליון שקלים מחברות קטנות ובינוניות: "השילוב בין היצירתיות והגמישות של חברות אלו לבין הצרכים המבצעיים של צה"ל, מייצר יתרון משמעותי בשדה הקרב"

רכש רחפנים בהיקף חסר תקדים: למעלה מ-150 מיליון ש"ח
אילוסטרציה צילום: unsplash

במהלך מלחמת ׳חרבות ברזל׳, מפא"ת במשרד הביטחון ביצע מחקר, פיתוח ורכש בהיקף חסר תקדים של למעלה מ-150 מיליון ש"ח, בשיתוף פעולה עם חברות קטנות ובינוניות בתחום הרחפנים.

בין המהלכים הבולטים: הצטיידות במספר דגמי רחפנים של חברת אקסטנד, רחפנים של חברת קופטרפיקס, פלטפורמות מסל"ט (מסוק ללא טייס) של חברת סטדיקופטר, פלטפורמות אוויריות לתספוק לוגיסטי של חברת אייר אי-וי, רחפנים מחברת ספיר יו-איי-וי, רחפן מיירט של חברת אירובוטיקס ועוד.

בשנת 2024, יחידת המו"פ במפא"ת השקיעה משאבים רבים בפיתוח יכולות טכנולוגיות מתקדמות, בשיתוף חברות קטנות וחברות סטארטאפ, הכוללות יכולות איסוף, אחיזת שטח, יירוט ברום הקרוב לקרקע ועוד. לצד מאמצי המו"פ, מפא"ת ביצע רכש משמעותי לטובת זרועות צה"ל, בהיקף רחב, כחלק ממימוש היכולות שפותחו.

ראש יחידת המו"פ במפא"ת שבמשרד הביטחון, תא"ל יהודה אלמקייס: "העבודה המשותפת עם חברות קטנות וסטארטאפים היא חלק מתפיסה חדשנית וחיונית, שמאפשרת לנו לפתח טכנולוגיות פורצות דרך בצורה מהירה ויעילה. השילוב בין היצירתיות והגמישות של חברות אלו לבין הצרכים המבצעיים של צה"ל, מייצר יתרון משמעותי בשדה הקרב".

מפא"ת, כמרכז טכנולוגי לאומי, מוביל את שיתוף הפעולה עם סטרטאפים וחברות קטנות, באופן שמציב את ישראל כמרכז עולמי לחדשנות בתחום הרחפנים, תורם לכלכלה הישראלית ומעודד את צמיחתן של תעשיות צעירות.

רחפנים צה"ל משרד הביטחון מלחמת חרבות ברזל

 צבע אדום

art