כיצד שוקולד מריר יכול להציל את הבריאות שלך?
מחקר רחב היקף מצא שצריכה קבועה של שוקולד מריר מפחיתה ב-21% את הסיכון לסוכרת מסוג 2. היתרונות נובעים מתכולת הפלבנולים הגבוהה בקקאו, אך יש לצרוך אותו במתינות
שוקולד מריר: המפתח להפחתת הסיכון לסוכרת מסוג 2?
מחקר חדשני שפורסם לאחרונה חושף קשר מפתיע בין צריכת שוקולד מריר לסיכון נמוך יותר לפתח סוכרת מסוג 2. כך פורסם ב'מעריב'.
צוות חוקרים מבית הספר לבריאות הציבור Harvard T.H. Chan והמכון לתזונה ובריאות בשנגחאי ניתח נתונים מקיפים של למעלה מ-192,000 משתתפים לאורך 25 שנים, וגילה כי צריכה תדירה של שוקולד מריר מפחיתה את הסיכון לסוכרת ב-21%.
המשתתפים, שמילאו שאלוני תדירות מזון כל ארבע שנים, סיפקו מידע עשיר על דפוסי התזונה שלהם. החוקרים התמקדו בהשוואת שוקולד מריר לשוקולד חלב, ומצאו כי היתרונות הבריאותיים המשמעותיים מקורם בעיקר בשוקולד המריר, בזכות תכולת הקקאו והפלבנולים הגבוהה שבו.
ממצאי המחקר:
-
שוקולד מריר וסיכון לסוכרת: צריכת חמש מנות או יותר של שוקולד מריר בשבוע הפחיתה את הסיכון לסוכרת ב-21%.
-
מינון ותוצאה: כל מנה שבועית נוספת של שוקולד מריר הורידה את הסיכון לסוכרת ב-3%.
-
שוקולד חלב: לא הציע יתרונות דומים, ואף נקשר לעלייה במשקל ולהגברת הסיכון לסוכרת.
הסיבה להשפעה החיובית
שוקולד מריר עשיר בפלבנולים, נוגדי חמצון ידועים בעלי השפעות אנטי-דלקתיות ויתרונות קרדיווסקולריים. "השפעתו המגנה נובעת מהתרכובות הביואקטיביות בקקאו, אשר עשויות לשפר את רגישות הגוף לאינסולין", מסבירה פרופסור באוקיה דה רוס מאוניברסיטת אברדין.
אזהרות ומגבלות המחקר
החוקרים מדגישים כי יש לצרוך את השוקולד המריר במתינות, כחלק מתזונה מאוזנת. "התוצאות אינן מהוות המלצה לאכילה בלתי מבוקרת של שוקולד", מבהיר ד"ר בינקאי ליו, אחד מכותבי המחקר. כמו כן, המשתתפים במחקר היו בעיקר מבוגרים לבנים, ולכן נדרשים מחקרים נוספים באוכלוסיות מגוונות.
מסקנה בריאותית: שוקולד מריר יכול להיות חלק מתפריט בריא ומגוון, אך יש לצרוך אותו בצורה מושכלת.