מחקר קובע: סיגריה בודדת לוקחת 20 דקות מתוחלת החיים

מחקר חדש קבע סיגריה בודדת לוקחת 20 דקות מתוחלת החיים. הנתון הוא כמעט כפול מהערכה משנת 2000. חפיסה של 20 סיגריות עולה לאדם בחייו שבע שעות בממוצע

מחקר קובע: סיגריה בודדת לוקחת 20 דקות מתוחלת החיים
עישון סיגריות צילום: Abir Sultan /Flash 90

במחקר חדש קובעים חוקרים, כי עישון סיגריות מקצרות את תוחלת החיים אפילו יותר ממה שחשבו הרופאים.

חוקרים מאוניברסיטת קולג' בלונדון מצאו שבממוצע סיגריה בודדת לוקחת כ-20 דקות מחייו של אדם, כלומר חפיסה של 20 סיגריות יכולה לקצר את חייו של אדם בכמעט שבע שעות.

על פי המחקר, אם אדם שמעשן 10 סיגריות ביום יפסיק ב-1 בינואר הקרוב, זה ימנע אובדן של יום חיים שלם עד ה-8 בינואר. הם יכולים להגדיל את תוחלת החיים שלהם בשבוע אם יפסיקו עד 5 בפברואר וחודש שלם אם יפסיקו עד 5 באוגוסט. עד סוף השנה, המעשנים יכולים להימנע מאובדן של 50 ימי חיים, כך עולה מהמחקר.

"אנשים בדרך כלל יודעים שעישון מזיק אבל נוטים לזלזל בכמה סיגריות", אמרה ל'גארדיאן' ד"ר שרה ג'קסון, עמיתת מחקר ראשית בקבוצת המחקר של אלכוהול וטבק של האוניברסיטה. "בממוצע, מעשנים שלא מפסיקים מפסידים בערך עשור מהחיים. אלו 10 שנים של זמן יקר, רגעי חיים ואבני דרך עם אנשים אהובים".

עישון הוא אחד הגורמים המובילים בעולם למחלות ומוות הניתנים למניעה, והורג עד שני שליש מהמשתמשים לטווח ארוך. זה גורם לכ-80,000 מקרי מוות בשנה בבריטניה ולרבע מכל מקרי המוות מסרטן באנגליה.

המחקר, שהוזמן על ידי משרד הבריאות הבריטי, מסתמך על הנתונים העדכניים ביותר ממחקר הרופאים הבריטי, שהחל ב-1951 כאחד המחקרים הגדולים הראשונים בעולם על השפעות העישון, וחקר מיליון נשים מאז 1996.

הערכה קודמת בשנת 2000 קבעה שבממוצע סיגריה בודדת הפחיתה את תוחלת החיים בכ-11 דקות, הניתוח האחרון שפורסם ב- Journal of Addiction כמעט מכפיל את הנתון ל-20 דקות - 17 דקות לגברים ו-22 דקות לנשים.

"יש אנשים שלא אכפת להם להחמיץ כמה שנות חיים, בהתחשב בעובדה שזיקנה מסומנת לרוב על ידי מחלה כרונית או מוגבלות. אבל עישון לא מקצר את התקופה הלא בריאה בסוף החיים", אמרה ג'קסון ל"גרדיאן". "זה בעיקר אוכל את השנים הבריאות יחסית באמצע החיים, ומקדים את הופעתה של בריאות לקויה. זה אומר שלמעשן בן 60 יהיה בדרך כלל פרופיל בריאותי של אדם לא מעשן בן 70".

למרות שחלק מהמעשנים חיים חיים ארוכים, אחרים מפתחים מחלות הקשורות לעישון ואף מתים מהן בשנות ה-40 לחייהם. ההבדלים מגיעים מסוג הסיגריה שבה נעשה שימוש, מספר השאיפות שנלקחו ומידת העומק של מעשנים. אנשים שונים גם במידת רגישותם לחומרים הרעילים בעשן הסיגריות.

סיגריות עישון

 צבע אדום

art