איך שורדת הכלכלה הפלסטינית את המלחמה? זה ההסבר
מתחילת המלחמה ספגה הכלכלה ברשות הפלסטינית מכה קשה. כשליש מכוח העבודה הפלסטיני מחוסר עבודה. ארגון העבודה העולמי העריך כי מדובר באובדן של 51.4 מיליון שקלים ביום
איך שורדת הכלכלה הפלסטינית? מתחילת המלחמה ספגה הכלכלה ברשות הפלסטינית מכה קשה, בעיקר בשל צמצום חד במספר הפועלים שעובדים בישראל.
על פי נתוני הבנק העולמי, כשליש מכוח העבודה הפלסטיני מחוסר עבודה. ארגון העבודה העולמי העריך בתחילת המלחמה כי מדובר באובדן של 51.4 מיליון שקלים ביום.
עם זאת, הכלכלה הפלסטינית מצליחה לשרוד. הבוקר פורסם בכאן רשת ב', איך זה קורה: מקור הכנסה אחד הוא כספי טרור שמזרימים איראן וארגונים כמו חמאס ליהודה ושומרון ביתר שאת מתחילת המלחמה. מדובר בכספים שנועדו כדי לבצע פיגועים, לממן חוליות ונשק, אך הכסף הזה עוזר להניע את הכלכלה. מתחילת המלחמה הוחרמו במבצעים ביהודה ושומרון לפחות עשרות מיליוני שקלים - שהחשד הוא שיועדו לטרור.
בנוסף, השוהים הבלתי חוקיים שממשיכים לעבוד בישראל. לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה הפלסטינית, שסופרת גם כאלו שעובדים בישראל ללא היתר, ברבעון השלישי של 2024 עבדו ללא אישור 15 אלף פלסטינים בישראל. הערכות מערכת הביטחון אף גבוהות יותר - 40 אלף שב"חים.
סיבה נוספת שתורמת להישרדות הכלכלה הפלסטינית היא הבנקים הפלסטינים שהקפיאו משכנתאות וחובות ו"סחבו אותם על עצמם" כדי לסייע לכלכלה הפלסטינית - אך חידשו את הגבייה בחודשים האחרונים בשל התייצבות הכלכלה.
עם זאת, עתידה של הכלכלה הפלסטינית לא ברור. הגירעון של הרשות הפלסטינית צפוי להגיע בסוף 2024 ל-1.8 מיליארד שקלים. בבנק העולמי טענו: "ההידרדרות הכלכלית בעקבות המלחמה היא חסרת תקדים בהיסטוריה הקרובה".