פולין הגיעה להסכם עם אוקראינה בסכסוך על זוועות מלחמת העולם השנייה
הנשיא וולודימיר זלנסקי וראש ממשלת פולין דונלד טוסק הגיעו להסכמה בוויכוח על טבח של 100,000 פולנים על ידי לאומנים אוקראינים במלחמת העולם השנייה. פולין הודיעה כי אוקראינה הסכימה להוצאת שרידי הקורבנות כדי לאפשר למשפחות פולניות לקבור את קרובי משפחתן בכבוד
פולין בירכה על פריצת דרך בסכסוך היסטורי כואב עם אוקראינה, לאחר שהאחרונה הסכימה לאפשר הוצאת שרידי פולנים שנטבחו על ידי לאומנים אוקראינים במלחמת העולם השנייה.
פולין היא כיום אחת התומכות החזקות ביותר של אוקראינה באיחוד האירופי, ונותנת תמיכה צבאית ודיפלומטית, אך במשך שנים היו הקשרים מתוחים בשל זוועה היסטורית - טבח שביצעו לאומנים אוקראינים ב-100,000 פולנים בין 1943 ל-1945.
לאחר פגישה עם נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, בוורשה ביום רביעי האחרון, אמר ראש ממשלת פולין, דונלד טוסק, כי שתי המדינות מצאו "שפה משותפת ושיטות פעולה משותפות על הטבח, וסיכמו נושאים דרמטיים רגישים בהיסטוריה שלנו".
ממשלת פולין הודיעה כי אוקראינה הסכימה להוצאת שרידי קורבנות כדי לאפשר למשפחות פולניות לקבור את קרובי משפחתן בכבוד. "הפעולה ראויה להיראות כפריצת דרך", אמר טוסק.
טבח הפולנים בווהלין במזרח גליציה, התרחש בשנים 1943–1945, במהלכן נרצחו כמאה אלף פולנים, 340 צ'כים וכמה מאות יהודים. הרצח בוצע על ידי צבא ההתקוממות האוקראיני, יחידות אוקראיניות אחרות ותושבים אוקראינים מקומיים.
ממשלת פולין אמרה כי ביולי ובאוגוסט 1943 נהרגו בווליניה 40,000-60,000 פולנים, בעיקר נשים וילדים. לא פחות מ-40,000 אזרחים פולנים נוספים נרצחו באזור גליציה המזרחית. יהודים, צ'כים, הונגרים, רוסים ואוקראינים שניסו לעזור לשכניהם היו גם קורבנות של ההרג ההמוני, כך לפי ההיסטוריונים.