עם הגב לקיר: ללא סיוע של ארה"ב, אוקראינה תיתקע ללא נשק ותתקשה לשרוד

סיום הסיוע הצבאי של ארה"ב הוא התרחיש הגרוע ביותר, אמר עוזר בכיר של הנשיא זלנסקי לוול סטריט ג'ורנל, והוסיף כי המשמעות היא שאוקראינה תצטרך לייצר חומרה צבאית ולקבל יותר מהאירופים. אוקראינה מייצרת כ-55% מהחומרה הצבאית שלה. ארה"ב מספקת כ-20%, ואילו אירופה מספקת 25%

עם הגב לקיר: ללא סיוע של ארה"ב, אוקראינה תיתקע ללא נשק ותתקשה לשרוד
ארטילריה של צבא אוקראינה צילום: צבא אוקראינה

ההצהרות האמריקאיות והתמיכה בנרטיב הרוסי מציבות את אוקראינה באופן לא אפשרי, כאשר ללא סיוע צבאי אמריקאי, לאוקראינה יש מספיק נשק כדי להמשיך להילחם בקצב הנוכחי עד הקיץ, כך מסרו גורמים מערביים בהווה ובעבר לוול סטריט ג'ורנל. לאחר מכן, אוקראינה עלולה למצוא את עצמה חסרת תחמושת עם מחסור חריף בשלל כלי נשק קריטים.

"משלוחי נשק גדולים שממשל ביידן שלח או חתם עליהם בחודשים האחרונים אמורים להספיק כדי לאפשר לאוקראינים להמשיך להילחם בקצב הנוכחי לפחות עד אמצע השנה", אמרה סלסט וולנדר, בכירה לשעבר בפנטגון.

"אנחנו יכולים להחזיק מעמד אולי חצי שנה או שנה, כדי לתת לאירופה זמן להתחיל לייצר אמצעי לחימה שהם יכולים", אמרה מיקולה בייליסקוב, אנליסטית בכירה ב-Come Back Alive, ארגון צדקה אוקראיני שסיפק מל"טים לצבא אוקראינה. "אנחנו עלולים לסבול מאבדות, אולי לאבד איזשהו טריטוריה. אבל אין לנו ברירה אלא להילחם, למרות הקשיים".

"סיום הסיוע הצבאי של ארה"ב הוא התרחיש הגרוע ביותר", אמר עוזר בכיר של הנשיא זלנסקי לוול סטריט ג'ורנל, והוסיף כי המשמעות היא שאוקראינה תצטרך לייצר ציוד צבאי ולקבל יותר מהאירופים.

עם זאת, אירופה מתכוננת לנסות להשלים את החסר. בשנת 2024, האיחוד האירופי, בריטניה ונורבגיה סיפקו ביחד לאוקראינה סיוע צבאי בשווי של כ-25 מיליארד דולר - יותר ממה שארה"ב שלחה באותה שנה. היבשת הגדילה משמעותית את הייצור של פגזי ארטילריה, ויש דיונים באיחוד האירופי להגדיל את הסיוע אף ל-30 מיליארד דולר השנה.

מאז תחילת הפלישה של רוסיה לפני 3 שנים לאוקראינה, ארה"ב שלחה כמעט 70 מיליארד דולר סיוע צבאי, אבל אוקראינה בנתה גם תעשיית ייצור תחמושת אדירה משלה, שמייצרת כעת 30 מיליארד דולר בשנה נשק, עלייה של פי שישה לעומת שנה קודם לכן.

בשנת 2024, המדינה ייצרה כ-1.5 מיליון מל"טים, מה שמאפשר לקייב להדוף תקיפות רוסיות תוך ספיגה מינימלית של אבדות. השנה, גורמים רשמיים אומרים שהם מתכננים לייצר 3,000 טילים ו-30,000 מל"טים ארוכי טווח. בסך הכל, אוקראינה מייצרת כ-55% מהצרכים הצבאיים שלה תוך שארה"ב מספקת כ-20%, ואילו אירופה מספקת 25%.

אבל חלק מהאספקה ​​של ארה"ב - כולל מערכות הגנה אווירית מתקדמות, טילים בליסטיים, מערכות ניווט וארטילריה של רקטות ארוכות טווח - יהיה בלתי אפשרי להחליף בטווח הקצר. אירופה פשוט לא מייצרת מספיק - ובמקרים מסוימים, לא מייצרת כלל. ברגע שהאספקה ​​האמריקאית תיגמר, יכולתה של אוקראינה לבצע תקיפות ארוכות טווח ולהגן על הקווים האחוריים, תיפגע.

מלחמת אוקראינה רוסיה דונלד טראמפ ולדימיר זלנסקי סיוע אמריקני

 צבע אדום

00:00
00:00
art