דיווח: איראן העבירה טילי קרקע קרקע למיליציות בעיראק
אלי קליין
09.04.25
הענקית הסינית Tencent חשפה את מודל הבינה המלאכותית החדש שלה, Hunyuan Turbo S, שמכוון ישירות להתחרות במודל המוביל של חברת הסטארט-אפ DeepSeek. לדברי Tencent, ה-Turbo S מסוגל לעבד שאילתות מהר יותר מה-DeepSeek-R1, שנחשב למודל בינה מלאכותית מהטובים בעולם.
על פי הדיווח בטיימס ההודי, הצגת המודל החדש מגיעה על רקע הלחץ התחרותי ש-DeepSeek מפעילה על ענקיות הטכנולוגיה הסיניות, הן בסין והן בזירה הבינלאומית.
בהצהרה שפורסמה באמצעות סוכנות הידיעות רויטרס, נמסר כי ה-Hunyuan Turbo S מסוגל להשיב לשאילתות תוך פחות משנייה, ובכך הוא מבדל את עצמו מ"DeepSeek R1, Hunyuan T1 ומודלים איטיים אחרים ש'צריכים לחשוב לרגע לפני שמגיבים'".
בנוסף, Tencent הדגישה כי גם עלויות הפריסה של Turbo S הופחתו באופן משמעותי. נתונים שפרסמה החברה מראים כי במבחנים סטנדרטיים של בינה מלאכותית, הביצועים של Hunyuan Turbo S דומים לאלו של מודל DeepSeek V3.
השקת המודל של Tencent מתרחשת זמן קצר בלבד לאחר שקבוצת Alibaba ערכה מבחנים והשוותה את המודל החדש שלה, Qwen AI, למודל של DeepSeek — עדות נוספת לנוכחות ההולכת וגוברת של הסטארט-אפ בשוק מאז תחילת השנה.
Tencent, יחד עם Alibaba, נחשבות לספקיות תשתית ענן מרכזיות בסין. לאחרונה, החלה Tencent לשלב את הטכנולוגיה של DeepSeek בפלטפורמת המסרים המיידיים שלה, WeChat — מהלך שהוביל לעלייה בערך המניה של החברה.
גם רשויות ממשלתיות ברחבי סין, כולל בהונג קונג, מאמצות את הטכנולוגיה של DeepSeek, כשכמה מחלקות כבר משתמשות בכלי מבוסס מודל AI המזכיר את ChatGPT.
כדי להתמודד עם הביקוש הגובר, DeepSeek הכריזה השבוע על הנחה במחיר הגישה לממשק התכנות (API) שלה בשעות השפל.
מאז השקת מודל DeepSeek R1, חברת הסטארט-אפ עשתה רושם משמעותי בזירת הבינה המלאכותית העולמית וחיזקה את האמון ביכולות החדשנות של חברות הטכנולוגיה הסיניות.
אלי קליין
09.04.25
אוריאל פיליפ
09.04.25
מאיר גלבוע
09.04.25
שלו שינברג
09.04.25
ישראל לפקוביץ
09.04.25
ישראל לפקוביץ
09.04.25