סטודנט פיתח כלי בינה מלאכותית לראיונות עבודה ועורר סערה ענקית בתעשייה

סטודנט מאוניברסיטת קולומביה פיתח כלי AI שסייע לו לעבור ראיונות עבודה בהייטק. הוא קיבל הצעות מהחברות הגדולות - אך אמזון לא התרשמה, ופתחה נגדו חזית תקשורתית

סטודנט פיתח כלי בינה מלאכותית לראיונות עבודה ועורר סערה ענקית בתעשייה
ראיון עבודה צילום: unsplash

רוי לי, סטודנט מאוניברסיטת קולומביה, טוען כי קיבל הצעות התמחות מחברות טכנולוגיה מובילות כמו אמזון, מטא, טיקטוק ואחרות – בזכות כלי בינה מלאכותית שפיתח. בפוסט שפרסם ברשת X (לשעבר טוויטר), סיפר לי כי יצר את הכלי כדי לסייע לו בראיונות עבודה לתפקידי פיתוח תוכנה.

על פי הדיווח בטיימס ההודי, הכלי, שנקרא Interview Coder, הוא אפליקציה חבויה המסייעת בפתרון בעיות קוד ואלגוריתמים בזמן ראיונות, בדומה לאתגרי LeetCode הפופולריים. לי שיתף כי השתמש בכלי כדי לעבור את הראיונות ולקבל הצעות להתמחויות, ואף פרסם צילום מסך של פרופיל הלינקדאין שלו, בו מופיעים תפקידי התמחות במטא, טיקטוק, אמזון ו-Capital One, המתחילים בפברואר 2025.

לי העלה סרטון ליוטיוב שבו הוא משתמש בכלי Interview Coder במהלך ראיון חי עם אמזון. לאחר שהסרטון צבר תשומת לב, לי פרסם מייל שלטענתו נשלח מאמזון לאוניברסיטת קולומביה, בו החברה מביעה דאגה מהמעשה.

"צ'ונגין, או כפי שהוא מעדיף להיקרא – רוי, נבחן לאחרונה למשרת מתמחה בפיתוח תוכנה (SDE) באמזון והפגין יכולות מרשימות. זמן קצר לאחר מכן, קיבלתי קישור לסרטון יוטיוב שיצר רוי, ובו הוא מציג את עצמו משתמש בכלי הסתרה בלתי חוקי על מנת להשיג יתרון בלתי הוגן בתהליך הראיונות. אם זה לא היה מטריד מספיק, מחקר נוסף העלה כי רוי מוכר את הכלי לסטודנטים ומהנדסים נוספים, וכך מפיץ אותו למשתמשים רבים," נכתב במייל.

לי הגיב לדברים וטען כי כבר דחה את ההצעה מאמזון וכי אין לו כוונה לעבוד שם. "המטרה של התוכנה היא לשים סוף לראיונות בסגנון LeetCode. לקח לי שבוע לבנות את הכלי, ומהנדס מוכשר יותר היה יכול לבנות אותו בחצי יום," כתב.

פרסום הסיפור ברשתות החברתיות עורר דיון סוער על המוסריות של שימוש בבינה מלאכותית בתהליכי גיוס לעבודה, והאם הכלי של לי חושף בעיה עמוקה יותר בתהליכי הראיונות של חברות הטכנולוגיה הגדולות.

ראיון עבודה בינה מלאכותית אוניברסיטת קולומביה אמזון AI

 צבע אדום

00:00
00:00
art