סכנה בבית? המספרים המטרידים לקראת פסח שאתם חייבים להכיר!
חני לוין
08.04.25
קרש חיתוך הוא כלי בסיסי בכל מטבח, כמו מחבת או סיר. בין אם אתם חותכים, פורסים או קוצצים – רוב העבודה מתבצעת עליו. אך עם הזמן, קרשי החיתוך מתבלים, מתמלאים בחריצים וסימני סכין שעלולים להפוך למוקד חיידקים מסוכן.
הדבר הגרוע ביותר שאפשר לעשות עם קרש חיתוך הוא להשתמש באותו משטח גם לבשר וגם לפירות, ירקות או לחם.
בשרים נאים – עוף, בקר, דגים – מכילים חיידקים שעלולים לגרום לזיהום. אמנם בישול הורס את החיידקים שבבשר, אך אם הכנתם סלט על אותו קרש חיתוך שבו קצצתם קודם עוף נא, אתם עלולים להכניס לגוף שלכם חיידקים מסוכנים.
ב-AOL מציינים כי במסעדות מקפידים להשתמש בקרשי חיתוך שונים לכל סוג מזון. בבית אולי אין צורך בחמישה קרשי חיתוך נפרדים, אך לפחות שניים הם חובה: אחד לבשר נא ואחד לשאר המזון.
גם ניקוי קרש החיתוך לאחר השימוש אינו מבטיח 100% חיטוי, במיוחד אם יש עליו חריצים עמוקים שבהם חיידקים עלולים להסתתר. לכן, הדרך הבטוחה ביותר להימנע מהסיכון היא פשוט להפריד בין קרש הבשר לקרש הירקות ושאר האוכל.
? ניקוי אחרי כל שימוש – שטפו היטב עם מים חמים וסבון כדי למנוע הצטברות חיידקים.
? הפרדת קרשי חיתוך – סמנו את קרש הבשר בטוש בלתי מחיק או סרט הדבקה כדי שלא תתבלבלו.
? ניקוי במדיח כלים – קרשי חיתוך מפלסטיק ניתנים לשטיפה במדיח, אך יש לבדוק את הוראות היצרן למניעת עיוות.
? חיטוי קרש עץ – אין להכניס קרשי עץ למדיח! במקום זאת, שטפו במים חמים וסבון, ולחיטוי עמוק השתמשו בתערובת של חומץ וסודה לשתייה.
הקפדה על כללים אלו תסייע לשמור על המטבח שלכם נקי, בטוח וללא חיידקים מסוכנים!
בתיאבון!
חני לוין
08.04.25
יענקי פרבר
09.04.25
יענקי פרבר
07.04.25
יענקי פרבר
06.04.25
קובי ברקת
02.04.25