אושר: מחבלים לא יקבלו יותר קצבאות מהמדינה
אברהם פריינד
31.03.25
על רקע סיום הפסקת האש וחידוש הקרבות ברצועת עזה, חזרו גם שיגורי הטילים מכיוון תימן, לאחר הפוגה של חודשיים. מערכת ההגנה האווירית של ישראל נדרשת שוב להיכנס לפעולה מלאה, ומפגינה רמה גבוהה של דיוק ומיומנות בהתמודדות עם האיומים. בעידן שבו כל שנייה קובעת, שגרת הלחימה מול האיום החות’י הפכה לתהליך מדויק וממוקד שמבוסס על תיאום מושלם בין גורמי הביטחון.
בחדשות 12 מסבירים כי השלב הראשון בזיהוי האיום מתחיל עם מערכות המכ"ם שמחוברות למערכת "חץ", אשר מאתרות את שיגור הטיל מתימן ומעדכנות מיידית את החמ"לים של חיל האוויר, פיקוד העורף, המשטרה וגורמי הביטחון הנוספים. המיירט יוצא לדרך עוד לפני שהטיל מתקרב לשטח ישראל, במטרה להשמיד אותו מחוץ לגבולות המדינה.
אם היירוט הראשוני מצליח, אין צורך בפעולה נוספת. אך במקרים מסוימים מופעלים מיירטים נוספים כדי לוודא שגם שברי הטיל לא יפגעו באזורים מיושבים. ההחלטה מתי להפעיל אזעקות ובאילו אזורים מתקבלת לפי עיקרון אחד: הצלת חיי אדם. המיגון האישי נותר כלי ההגנה החשוב ביותר.
מאז פרוץ המלחמה יירט חיל האוויר עשרות טילים ששוגרו מתימן. לוחמי ולוחמות ההגנה האווירית פועלים בכוננות מתמדת ומבצעים את משימתם בדיוק רב, תוך תפקוד מהיר וחד. מדובר בלחימה שמתרחשת בשברירי שנייה, ודורשת קבלת החלטות מהירה תחת לחץ קיצוני.
במהלך סבב הלחימה האחרון בוצעו שישה יירוטים מוצלחים, כאשר שלושה או ארבעה טילים נוספים התרסקו בנסיבות שונות מבלי לחדור לשטח ישראל. שיתוף הפעולה עם כוחות אמריקניים אף בא לידי ביטוי בשיגור מערכת THAAD שפעלה בעבר ליירוט מוצלח - עדות לברית הביטחונית החזקה בין המדינות.
גורם בכיר בצה"ל סיכם לחדשות 12 את המציאות המורכבת: "המשימה שלנו היא להקדים את האויב בצעד, ללמוד מהר יותר ממנו. הלוחמים והלוחמות שלנו נמצאים בכוננות מסביב לשעון – מקבלים החלטות קריטיות תוך שניות ומבצעים אותן ברמה הגבוהה ביותר. הם עושים זאת במקצועיות ובהצטיינות מיומה הראשון של המלחמה".
אברהם פריינד
31.03.25
צביקה סגל
31.03.25
אוריאל פיליפ
30.03.25
יענקי פרבר
31.03.25
ישראל לפקוביץ
31.03.25
צביקה סגל
31.03.25