כוחות צה"ל השמידו רקטות מוכנות לשיגור לשטח הארץ - אותרו מנהרות
צביקה סגל
09.04.25
עליית המחירים בעזה לא נפסקת: במהלך הפסקת האש שנמשכה 42 יום שהחלה באמצע ינואר מיהרו ארגוני הסיוע להזרים כמויות גדולות של סיוע. המזון זרם לשווקים מסחריים. אבל שום דבר לא נכנס לעזה מאז שישראל סגרה את המעברים ב-2 במרץ.
על פי הדיווח בסוכנות הידיעות AP, תוצרת טרייה כמעט ולא נמצאת בשווקי עזה. הפלסטינים אומרים שבשר, עוף, תפוחי אדמה, יוגורט, ביצים ופירות נעלמו לחלוטין. המחירים של כל השאר עלו בצורה דרמטית. קילו בצל 52 שקלים עגבניות רק 22. אם בכלל תצליחו למצוא אותם. מחירי הגז עלו עד פי 30, משפחות חזרו לחפש עצי הסקה כדי להדליק מדורות.
"אין לי מספיק כסף לקנות אוכל בסיסי, וגם אם היה לי אין בשווקים שום דבר", סיפר ל-Ynet מחמוד עומר, תושב שכונת אל-נסר במערב העיר עזה. במקביל, תוכנית המזון העולמית הודיעה הבוקר (שלישי) על כך שאספקת הקמח בחנויות בעזה נגמרה, מה שעלול להוביל לרעב כבד ברצועה.
ב-Ynet צוטט יו"ר התאחדות בעלי המאפיות ברצועה, עבד אל נאסר אל-עג'רמי, כי לא רק הקמח אזל במאפיות ברצועת עזה, אלא גם הסולר להפעלת המכונות - ולכן כל המאפיות נסגרו. עוד הוסיף אל-עג'רמי כי המאפיות ברצועה לא יפעלו יותר - עד שישראל תפתח את המעברים ותאפשר לסיוע הומניטרי להיכנס לשטח הרצועה.
עם זאת, בישראל מעריכים כי המזון שישנו בעזה מספיק לעד כ-50 ימים, וגורם ביטחוני הבהיר כי במהלך הפסקת האש הועברו לרצועה - פי ארבעה יותר מזון וציוד רפואי. בהתאם לפרטי ההסכם בין ישראל לחמאס, במהלך הפסקת האש הוכנסו לרצועת עזה יותר מ-25 אלף משאיות סיוע הומניטרי שהכילו מזון, מים, דלקים וגז, תרופות, אוהלים וציוד למחסות.
צביקה סגל
09.04.25
יצחק וייס
08.04.25
שלו שינברג
08.04.25
אוריאל פיליפ
08.04.25
צביקה סגל
09.04.25
ישראל לפקוביץ
08.04.25