התנדבו לסייע בחלוקת סלי מזון לפסח - וגנבו אלפי שקלים
יצחק וייס
09.04.25
על רקע הביקורת הציבורית הגוברת בשל חקירת עיתונאים במסגרת פרשת קטאר-גייט, היועצת המשפטית לממשלה ופרקליט המדינה פרסמו הבוקר (חמישי) הבהרה משותפת.
בהודעה שפרסמו נמסר כי מערכת אכיפת החוק רואה "חשיבות עליונה בהבטחת חופש העיתונות", ומדיניות האכיפה — אשר לא השתנתה — היא לצמצם ככל הניתן את המקרים שבהם נגבית עדות מעיתונאים. עם זאת, נמסר כי “במקרים שבהם אין דרך אחרת לברר את העובדות, מתבצעת גביית העדות בזהירות רבה ותוך שמירה קפדנית על העקרונות המגינים על חופש העיתונות”.
לדבריהם, בפרשת קטאר-גייט, המתמקדת בחשד לקידום אינטרסים של קטאר בישראל על ידי יועצי ראש הממשלה, נדרשה גביית עדות פתוחה מעיתונאים. “ללא עדויות אלה, לא ניתן יהיה לברר את העובדות הרלוונטיות”, נאמר.
עוד נמסר כי העיתונאים שזומנו – ואשר ייתכן ויזומנו בהמשך – אינם חשודים, ולא נשאלו על מקורותיהם. עם זאת, בנוגע לעיתונאי צביקה קליין שנחקר באזהרה, צוין כי הוא זומן במקור לעדות פתוחה, אך במהלך עדותו “עלה חשד משמעותי כי היה חלק מהמנגנון שקיבל טובות הנאה מקטאר, לצד יועצי ראש הממשלה”. בעקבות זאת, התקבלה החלטה לעבור לחקירה באזהרה, שהתמקדה בקבלת טובות ההנאה.
הבוקר זומנו למתן עדות בלהב 433 שני עיתונאים נוספים. העיתונאים הם ניר דבורי, הכתב הצבאי של חדשות 12 וסולימן מסוודה, הכתב המדיני של 'כאן חדשות'. אמש עדכנה גם שירית אביטן כהן מישראל היום שזומנה למתן עדות בפרשה הבוקר.
יצחק וייס
09.04.25
יצחק וייס
09.04.25
ישראל לפקוביץ
11.04.25
חני לוין
09.04.25
חני לוין
10.04.25
יצחק וייס
09.04.25