הלחץ של נתניהו על ראש שב"כ לקראת התצהיר - והצעת הפשרה
אביחי חבר
20.04.25
בבית הנשיא מתקיים הבוקר (חמישי) טקס הצהרת האמונים של 35 שופטים חדשים ובראשם מינויו של השופט נעם סולברג למשנה לנשיא בית המשפט העליון.
בטקס, הצהירו אמונים בפני נשיא המדינה 35 שופטים חדשים: משנה לנשיא בית המשפט העליון, חמישה עשר שופטים לבית משפט מחוזי, שלושה עשר שופטים לבית משפט השלום, שופט אחד לבתי המשפט למשפחה וחמישה רשמים בכירים.
שר המשפטים יריב לוין משתתף בטקס, למרות שהחרים את הטקס הקודם בו הצהיר אמונים נשיא ביהמ"ש העליון השופט יצחק עמית.
נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, התייחס בנאומו היום למהומה שהייתה השבוע בבית המשפט בדיון על פיטוריו של ראש השב"כ רונן בר: "לצערי הרשות השופטת עומדת בפני ניסיונות לשחיקת החוסן המוסדי של המערכת, ולפגיעה בעצמאותם המקצועית של נושאי המשרה בה. רק שלשום, באחד הדיונים שהתקיימו בבית המשפט העליון, היו מי שביקשו למנוע מבית המשפט את עצם היכולת לשבת בדין ולעשות את מלאכתו בשירות הציבור – ולא בפעם הראשונה".
"לכך לא ניתֵן יד", הצהיר עמית. "בהקשר זה דין אולמות בית משפט השלום בעפולה, למשל, כדין אולמות בית המשפט העליון. באלה כמו באלה, יש חשיבות עליונה בהבטחת יכולתם של שופטי ורשמי ישראל לשבת בדין ולשפוט משפט צדק, ברוח הצהרת האמונים, וכן בראי הציווי מִסֶפֶר דברים: "לא תגורו מפני איש".
בהמשך נאומו התייחס עמית גם להחרמתו על ידי שר המשפטים לוין: "במעמד זה אני מבקש לפנות פעם נוספת לשר המשפטים, שאני שמח שמכבד אותנו היום בנוכחותו – ולקרוא לך, אדוני השר, לשוב לנתיב שיתוף הפעולה עם הרשות השופטת, מתוקף המחויבות המשותפת שלנו לשיפור ולייעול השירות המשפטי לאזרחי ישראל".
השופט עמית שיבח את עמיתו השופט סולברג, שמתמנה למשנה לנשיא בית המשפט העליון: "השופט סולברג הוא משרת ציבור ברמ"ח ובשס"ה, ובאמתחתו קריירה שיפוטית משמעותית של כ-27 שנות כהונה בשלוש ערכאות השיפוט.
עמית הוסיף: "ישנם שופטים שנהוג לומר עליהם כי הם מחזיקים במומחיות מיוחדת בתחום משפט כזה או אחר. ביחס למשנה לנשיא הנכנס סולברג, ניתן לומר שהוא מחזיק במומחיות מיוחדת בכל תחומי המשפט הישראלי – שכן עיון בקורות פסיקתו מגלה פסיפס מרהיב של הכרעות מפורטות, מבוססות ומעמיקות בכל ענפי המשפט".
נשיא המדינה יצחק הרצוג נאם בטקס והתייחס למחלוקות ולקיטוב בעם: "יש רוב מוחלט בציבור שסולד עד עמקי נשמתו מקריאות מדאיגות: למלחמת אחים, לאי ציות לחוק ולאי ציות לפסקי דין. יש רוב ברור ומובהק בציבור שמסכים שיש צורך לשפר את מערכת היחסים הקיימת בין רשויות השלטון, ולעגן זאת בהסכמות רחבות ובחקיקת יסוד.
לדברי הרצוג: "הרוב הזה זועק לשיח בין הרשויות, לדיאלוג פורה – גם אם נוקב, ולהבנה שיש לנו לאן להתקדם במבנה השלטוני שלנו, ושהדרך היחידה לעשות זאת היא באמצעות הקשבה, שותפות והגעה להסכמות".
אביחי חבר
20.04.25
יצחק וייס
20.04.25
אברהם פריינד
19.04.25
יצחק וויס
20.04.25
שלו שינברג
16.04.25
אברהם פריינד
17.04.25