בלגיה רוצה שלום במזרח התיכון לפני שתכיר במדינה פלסטינית

לדברי מקסים פרבו שר החוץ הבלגי, "להכרה סמלית במדינה פלסטינית אין משמעות אם אין פתרון בשטח לסכסוך בין ישראל לפלסטינים". הדברים נאמרו על רקע דברי נשיא צרפת עמנואל מקרון, שאמר שהוא רוצה להכיר במדינה פלסטינית השנה

בלגיה רוצה שלום במזרח התיכון לפני שתכיר במדינה פלסטינית
מנהיגי ועסקני הקהילות היהודיות בבלגיה עם ראש ממשלת בלגיה וחבר הפרלמנט מיכאל פרייליך צילום: באדיבות המצלם

בארט דה ובר, ראש ממשלת בלגיה, התייחס לגבי עמדתה של בלגיה בנוגע להכרה במדינה פלסטינית. הנושא חוזר לסדר היום, כאשר נשיא צרפת עמנואל מקרון אמר השבוע שהוא רוצה לנקוט צעדים בכיוון הזה בחודשים הקרובים.

"אנחנו רוצים שהאיחוד האירופי ימלא תפקיד חשוב בהשגת פתרון שתי מדינות המבטיח את ביטחון ישראל והכרה בפלסטין", אמר דה ובר. "קודם כל חייב להיות הסכם על פתרון שתי מדינות, יחד עם הסכם על גבולות ישראל והמדינה הפלסטינית".

שר החוץ מקסים פרבו, היה קצת יותר ברור. "ההכרה במדינה הפלסטינית באופן סמלי בלבד אינה הגיונית אם היא גורמת לבעיות בשטח". הפרשנות בתקשורת הבלגית היתה: "בלגיה בעד הכרה במדינה הפלסטינית באופן עקרוני, אבל בפועל היא לא תתרגם את המילים הללו למעשים".

נכון להיום, 147 מדינות מכירות במדינה פלסטינית. אבל מעצמות גדולות כמו ארצות הברית, בריטניה, צרפת, גרמניה ויפן אינן ביניהן. סין ורוסיה כן.

מספר מדינות אירופיות הכירו במדינה פלסטינית מאז סוף שנות ה-80. ב-2014 הצטרפה אליהן שבדיה. בשנה שעברה הצטרפו נורבגיה, ספרד, אירלנד וסלובניה. הן עשו זאת בתגובה למלחמה ברצועת עזה.

מיכאל פרייליך, החבר היהודי היחיד בפרלמנט הבלגי, הצהיר כי הממשלה הנוכחית הציגה שינויי מדיניות משמעותיים בנוגע לישראל בהשוואה לממשלה הקודמת: "מהגנה על הקהילה היהודית ועד למאבק באנטישמיות". הוא הדגיש כי הממשלה מחויבת לבנות קונצנזוס אירופי בחתירה לשלום, תוך הימנעות מכוונת מפעולות חד-צדדיות שעלולות לערער את המטרה הזו.

מיכאל פרייליך בלגיה צרפת מלחמת חרבות ברזל חמאס מדינה פלסטינית

 צבע אדום

00:00
00:00
art