האוכל שלנו עומד להשתנות? ה-FDA מאשר צבעי מאכל חדשים

ה-FDA מאשר שלושה צבעי מאכל טבעיים חדשים, כחלק ממאמץ להחליף צבעים סינתטיים במזון, במטרה לשפר את בריאות הציבור ולהציע חלופות בטוחות יותר

האוכל שלנו עומד להשתנות? ה-FDA מאשר צבעי מאכל חדשים
סוכריות גומי צילום: pixabay

ב-9 במאי 2025, מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) אישר שלושה צבעי מאכל חדשים ממקורות טבעיים: תמצית כחולה מאצה אדומה מסוג Galdieria sulphuraria, תמצית פרחי אפונה כחולה, וזרחן סידן (Calcium Phosphate) כך פורסם ב-CBS.

אישור זה מהווה חלק ממאמץ כולל להחליף את הצבעים הסינתטיים מבוססי נפט, אשר עוררו חששות בריאותיים - בצבעים טבעיים ובטוחים יותר.

  • תמצית Galdieria כחולה: צבע כחול המופק מאצה אדומה חד-תאית, מתאים לשימוש במגוון רחב של מוצרי מזון ומשקאות, כולל מיצים, יוגורטים, סוכריות, גלידות ודגני בוקר.

  • תמצית פרחי אפונה כחולה: צבע כחול המופק מעלי כותרת מיובשים של צמח האפונה הכחולה, מאפשר יצירת גוונים מגוונים, כולל כחול עז, סגול וירוק טבעי. השימוש בו הורחב לכלול דגנים מוכנים לאכילה, חטיפים, בייגלה וצ'יפסים.

  • זרחן סידן: צבע לבן המופק ממינרל טבעי, אושר לשימוש במוצרי עוף מוכנים לאכילה, ממתקים לבנים, אבקת סוכר וסוכר לממתקים מצופים.

אישור הצבעים הללו הוא חלק מיוזמה רחבה יותר של משרד הבריאות האמריקאי (HHS) וה-FDA, בראשות רוברט פ. קנדי ג'וניור, לשפר את בריאות הציבור על ידי הפחתת השימוש בצבעי מאכל סינתטיים, אשר נקשרו לבעיות בריאותיות שונות, כולל בעיות נוירו-התנהגותיות בילדים.

צבע מאכל fda ארצות הברית (ארה"ב)

 צבע אדום

art