הפרי הבריא ביותר ללב? רופאה חושפת – וזה לא תפוח
קרדיולוגית בכירה ממליצה על הפרי המועיל ביותר לבריאות הלב: עשיר באומגה 3, סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון וכולסטרול טוב – וטעים בכל ארוחה
מחלות לב הן גורם התמותה מספר 1 בארה"ב, ולמיליונים נרשמות תרופות להורדת לחץ דם וכולסטרול. אך האם ניתן להילחם בכך גם באמצעות המזון?
ד"ר שרה אלכסנדר, קרדיולוגית מוסמכת, מתארחת בכתבה מיוחדת שפורסמה במגזין האוכל EatingWell ומכריזה: הפרי הבריא ביותר ללב – הוא אבוקדו.
למה דווקא אבוקדו?
✔ עשיר באשלגן – שמאזן לחץ דם
אבוקדו מכיל כמעט 500 מ"ג אשלגן בחצי פרי – יותר מבננה! האשלגן מסייע בנטרול ההשפעות של נתרן, ובכך מפחית את לחץ הדם.
✔ מקור מצוין לשומנים טובים
אבוקדו עשיר בשומנים חד-בלתי-רוויים ורב-בלתי-רוויים, הידועים ביכולתם להפחית את רמות הכולסטרול הרע (LDL) ולתמוך בבריאות כלי הדם.
✔ סיבים תזונתיים להורדת כולסטרול
חצי אבוקדו מכיל כמעט 7 גרם סיבים תזונתיים – כרבע מהכמות היומית המומלצת. כמחציתם סיבים מסיסים, הידועים ביכולתם להיקשר לכולסטרול במעי ולסלק אותו.
✔ סטרולים צמחיים שמורידים כולסטרול
אבוקדו מכיל כמות גבוהה של סטרולים צמחיים, רכיבים טבעיים שמפחיתים את ספיגת הכולסטרול במעי. מחקרים מצביעים על ירידה של עד 10% בכולסטרול הרע בזכותם.
מה אומרים המחקרים?
-
סקירה של 7 מחקרים העלתה כי צרכני אבוקדו נהנים מרמות כולסטרול נמוכות יותר לעומת אלו שאינם צורכים.
-
מחקר נוסף מצא כי אכילת לפחות שתי מנות אבוקדו בשבוע הפחיתה את הסיכון למחלות לב וכלי דם ב־16%, ואת הסיכון למחלת לב כלילית ב־21%.
איך לשלב אבוקדו בתפריט?
-
טוסט אבוקדו עם טוויסט – נסו עם ממרח שעועית לבנה או ביצים רכות
-
גוואקמולה ביתית – (סלט, מטבל או ממרח אבוקדו מקסיקני) פשוט, מהיר ומושלם עם ירקות טריים
-
תחליף בריא למיונז – בסלט טונה או כריך, האבוקדו מעניק מרקם קרמי ומזין
-
בשייקים ומרקים – מוסיף סמיכות טבעית וטעם עשיר
-
בקינוחים מפתיעים – מוס שוקולד-אבוקדו, שייקים או קרם למילוי
הערכים התזונתיים (ל־½ אבוקדו בינוני):
-
קלוריות: כ־120
-
אשלגן: כ־500 מ"ג
-
סיבים תזונתיים: כ־7 גרם
-
שומנים טובים: כ־10 גרם
-
נוגדי חמצון: קרוטנואידים, ויטמין E
-
סטרולים צמחיים: בכמות גבוהה
