לא רק סיגריות: המאכלים שעלולים לגרום לסרטן ריאות
מחקר חדש מצביע על קשר מדאיג בין צריכת מזון אולטרה־מעובד לבין עלייה של 41% בסיכון לאבחון סרטן ריאות, גם בקרב מי שאינם מעשנים
המחקר, שפורסם ב־Thorax וצוטט ב-CNN, בחן את הרגלי הת
לדברי החוקרים, עיבוד תעשייתי אינטנסיבי של מזון משנה את מבנהו הטבעי, פוגע בזמינות רכיבי הת
לא רק עישון: גורמים נוספים לסרטן ריאות
למרות שעישון הוא גורם הסיכון המרכזי, גם לא־מעשנים עלולים לחלות, מה שמדגיש את חשיבותם של גורמים סביבתיים ותזונתיים.
לדברי ד"ר דיוויד קץ, מומחה לרפואה מונעת, מזון אולטרה־מעובד מקדם דלקת כרונית, פוגע במערכת החיסון ומשבש את פעילות המיקרוביום - תנאים שמאפשרים לתאי סרטן להתפתח ביתר קלות.
כך תפחיתו סיכון
המומחים ממליצים להעדיף מזון מלא מהטבע: ירקות, פירות, קטניות, דגנים מלאים, אגוזים ו
ד"ר קץ מוסיף כי הפחתה הדרגתית בצריכת המזון המעובד והסתגלות לטעמים טבעיים תקל על שמירה על ת
