לא סוכר ולא חלב: כך תהפכו את הקפה שלכם לטעים יותר בשנייה

הסוד הקטן שמחכה כבר במטבח: הפטנט הפשוט שישדרג לכם את הקפה וימחק את המרירות

לא סוכר ולא חלב: כך תהפכו את הקפה שלכם לטעים יותר בשנייה
אילוסטרציה צילום: unsplash

מחקרי טעם וניסיון של מומחי קפה מגלים: תוספת זעירה של מלח לכוס קפה לא תהפוך אותו למלוח, אלא תעלים את המרירות ותעניק טעם מלא ועשיר יותר.

כולנו רגילים לשמוע את השאלה הקבועה  “סוכר או חלב?”, בכל פעם שאנחנו מוזגים לעצמנו קפה. אך מתברר שיש תוספת מפתיעה, פשוטה וזולה, שיכולה לשדרג משמעותית את חוויית השתייה: קמצוץ מלח.

נשמע מוזר? אולי. אבל מחקרי טעם שפורסמו במגזין simply recipes ומאות ניסיונות ביתיים הוכיחו: הוספת גרגרי מלח בודדים לקפה יכולה להעלים את המרירות הלא נעימה, להחליק את הטעם ולהפוך אותו לעשיר ועגול יותר.

המולקולות המלוחות מחלישות את תחושת המרירות בפה, ממש כפי שירקות מרים כמו רדיקיו משתלבים נפלא עם גבינה מלוחה כמו פרמזן.

איך עושים את זה נכון

  • משתמשים בקמצוץ קטן בלבד - אחרת הקפה יהפוך פשוט למלוח.

  • עדיף להשתמש במלח איכותי: מלח ים או מלח גבישי גס ולהימנע ממלח שולחן מועשר ביוד, שיכול להוסיף טעם מתכתי.

  • המלח משתלב במיוחד בקפה שרוף או מריר מדי, כלומר, "מציל" את הכוסות הפחות מוצלחות.

מה אומרים מומחי הקפה?

אירווין לין, מומחה קפה מוכר, טוען ב-simply recipes, כי קפה איכותי ומבושל כראוי אינו זקוק למלח כלל. עם זאת, הוא מודה שהטריק עובד ושיכול לשפר כוסות בינוניות.

טוני קונצ'ני, ממייסדי מותג הקפה Yes Plz, מוסיף: “זהו פתרון של מוצא אחרון לקפה מר במיוחד. חובבי קפה מקצועיים כבר משחקים עם מינרלים כמו מגנזיום או סודיום ביקרבונט כדי לשפר את המים והמלח הוא בעצם גרסה פשוטה של אותו רעיון".

מתי כדאי ומתי לא

המלח לא יהפוך קפה גרוע ליצירת מופת, אבל הוא בהחלט יכול להפוך קפה מריר וסתמי לכוס נעימה יותר. במילים אחרות: אם השקעתם בפולי קפה טריים ומשובחים, אל תוסיפו מלח. אבל אם הקפה שרוף, או פשוט לא לטעמכם, שווה לנסות.

קפה מלח

 צבע אדום

art