הסוד שמעטים יודעים: למה החורף הוא הזמן הכי טוב לרדת במשקל

החורף מגיע – ואיתו גם הזדמנות לא צפויה: לרדת במשקל דווקא בעונה שרבים מרגישים בה “כבדים” יותר

הסוד שמעטים יודעים: למה החורף הוא הזמן הכי טוב לרדת במשקל
אילוסטרציה צילום: unsplash

בחודשים הקרים אנחנו יוצאים פחות מהבית, נחשפים לפחות אור, ונמשכים יותר למאכלים חמים, פחמימתיים ומנחמים. התוצאה ברורה: עלייה קטנה וקבועה במשקל, שמתווספת משנה לשנה. לא משום שאנחנו “לא מספיק חזקים”, אלא כי הגוף מתוכנת לשמור על עודף משקל – במיוחד כשקר, עייפים ורעבים יותר.

ד״ר אסנת רזיאל, מומחית בכירורגיה וטיפול בהשמנה, מנהלת המרכז הרב-תחומי לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החייל. כותבת בנושאי מדיניות, חברה ובריאות מסבירה.

היום אנחנו מבינים שהשמנה היא מחלה ביולוגית מורכבת, ולא כישלון אישי. יש אנשים ש”המוח שלהם רעב” – הם חושבים על אוכל כל הזמן; אחרים סובלים מ”בטן רעבה” – רעב חד שמגיע בגלים; חלק אוכלים בעיקר מתוך מתח, בדידות או עייפות; ואחרים מרגישים שחילוף החומרים שלהם “תקוע”. לכל אחד מהדפוסים האלה דרוש מענה אחר, ולא עוד “דיאטה גנרית”.

כאן נכנסים לתמונה הטיפולים התרופתיים המתקדמים, המבוססים על אגוניסטים להורמון השובע GLP-1 ועל אגוניסטים כפולים ל־GLP-1 ול־GIP. תרופות אלו פועלות על מרכזי השובע במוח, מייצבות את רמות הסוכר, מפחיתות רעב ותשוקה למתוק, ומסייעות לגוף להוריד משקל בצורה מדודה ובטוחה – כל זאת כאשר משלבים אותן עם שינוי אורחות חיים: תפריט חורפי מחמם אך מאוזן, פעילות גופנית מתונה בבית, ושינה מסודרת.

דווקא החורף הוא זמן מצוין להתחיל: פחות אירועים חברתיים, יותר שגרה, ומערכת ביולוגית שמגיבה היטב לטיפול שמווסת רעב ושובע. במקום להיכנס לעוד חורף של ויתור והשלמה, אפשר להפוך את העונה הזאת לנקודת ההתחלה – לעבר גוף קל יותר, נשימה חופשית יותר ותחושת שליטה מחודשת.

אסנת רזיאל תזונה דיאטה

 צבע אדום

art