חידוש עצום במדינה הבטוחה: מחלבה כשרה בהונגריה - הרב רובין הגיע
בעקבות פתיחת בתי כנסת חדשים בהונגריה ונהירת יהודים וישראלים רבים אליה, בשל היותה "המדינה הבטוחה ביותר ליהודים באירופה", בקהילה היהודית בהונגריה התבשרו על נדבך חשוב וחדש שיאפשר חיים יהודים במדינה
לראשונה אי-פעם נפתחה במרכז המדינה, מרחק של כ-70 קילומטרים מהבירה בודפשט מחלבה כשרה בשם גרבונציאש (Garaboncias) שתאפשר ליהודי הונגריה לצרוך חלב ישראל. בימים האחרונים הגיע להונגריה הגאון רבי אברהם רובין גאב"ד בד"ץ מהדרין, כדי לתת אישור לכשרותה.
במהלך הביקור - שהתלוו אליו בנו הרב זאב רובין ומומחה הכשרות הרב בנימין נויפלד בחן הרב מקרוב את מערכות הייצור, ערך אימון מקצועי למשגיחים, ובדק מפעלים מקומיים נוספים שרוצים גם הם להפוך לכשרים לטובת יהודי הונגריה ומאות אלפי התיירים הישראלים הפוקדים את המדינה מידי שנה.
כידוע בספרי חסידות, חלב נכרי מעורר ספקות באמונה, ולכן להקמת המחלבה הכשרה יש חשיבות להביא לא רק לרווחה גשמית, אלא לדאוג לרווחה רוחנית. "הרבי מליובאוויטש, למשל, הורה להקפיד על חלב ישראל גם לילדים קטנים, אפילו במקרה של "חשש דחשש".
האדמו"ר הריי"צ זי"ע מחב"ד כתב על "חלב עכו"ם": 'חלב עכו"ם והדומה, הוא הכלי מלחמה של היצר הרע, אשר יורים את חיציהם מרחוק, וממיתים רחמנא ליצלן, או שעושים את האדם לבעל מום ברוחניות', ובשל כך יש לנו עדיפות עליונה לפתוח בבונגריה כמה שיותר מפעלים מקומיים שייצרו מזון כשר. מטבע הדברים זה יוזיל את העלויות של המוצרים הכשרים ויביא יהודים נוספים לאכול כשר" אומר הרב הראשי שלמה כובש.
עתה, ביוזמת 'איגוד קהילות שומרי תורה בהונגריה' (EMIH) נפתחה כאמור המחלבה והיא מציעה חלב טרי, יוגורט וגבינות. יצויין שעד כה, הקהילה היהודית הגדולה בהונגריה ומאות אלפי התיירים הישראלים שביקרו במדינה האוהדת ביותר של ישראל באירופה הסתפקו בחלב עמיד מבלגיה וצרפת.




