נתניהו בהנחיות חדשות: מד"א יגיע לבדוק כל מי שחזר מחו"ל ופיתח תסמיני קורונה
רה"מ נתניהו הכריז במוקד מד"א: "כל מי שחזר ממדינה כלשהי בעולם ויש לו את תסמיני נגיף הקורונה - מד"א ישלחו פרמדיקים עד הבית שיבצעו שם את הבדיקה. זהו דבר חדשני שיכול למנוע את התפשטות המחלה • אזרחי ישראל, אני מבקש את שיתוף הפעולה שלכם".
חמ"ל מד"א בעקבות הקורונה בישראל צילום: פלאש 90
ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הבריאות, שר האוצר, שר התיירות, מנכ"ל משרד הבריאות וראש המל"ל ביקרו במוקד המיוחד של מד"א לענייני נגיף הקורונה.
לדברי נתניהו, "מהרגע שהופיע נגיף הקורונה, קבעתי מדיניות לגבי מדינת ישראל של היערכות יתר ולא היערכות חסר. היתה על כך ביקורת, אבל חשבתי, ועדיין חושב, שהמדיניות של זהירות יתר היא המדיניות הנכונה.
לכן, כיוון שבריאות אזרחי ישראל היא בראש מעיינינו, נקטנו בצעדים שמדינות אחרות לא נקטו - היינו הראשונים בעולם שחסמנו טיסות ממדינות שבהן מופיע הנגיף בהיקף משמעותי ועשינו גם צעדים אחרים.
היום אני מודיע על צעד שכבר התחלנו ביישומו, שגם הוא למיטב ידיעתי, הראשון בעולם. אנחנו המדינה החלוצה שנוקטת בצעדים הללו. אנחנו מבקשים מכל מי שבא ארצה ממדינה כלשהי בעולם, שיש לו תסמינים של הנגיף, להתקשר למוקד 101 של מד"א. יש כאן פרמדיקים, ואנשי רפואה שיענו לפנייה, ואחר כך רופאים שיתשאלו את מי שנתגלו בו התסמינים הללו. במקרה הצורך, מגן דוד אדום ישלח פרמדיקים לבית הפונה על מנת לעשות את הבדיקה - ערכת בדיקה בבית. זהו דבר חדשני, זה דבר שיכול למנוע את התפשטות המחלה ואני מבקש את שיתוף הפעולה שלכם אזרחי ישראל.
אני יודע שיש גם נטל כלכלי לא פשוט לחברות תעופה, לעסקים ומיניתי את שר האוצר משה כחלון שיעמוד בראש ועדת שרים על מנת לסייע גם לאותם עסקים ואותן חברות.
אזרחי ישראל צריכים לדעת שיש כאן יד בוטחת, יד אחראית ואנחנו רוצים זהירות ומשנה זהירות, אבל אנחנו רוצים גם אחריות, ולכן אני מבקש מהאזרחים להישמע להוראות, לשתף פעולה עם הרשויות וכמובן לא להיסחף לחששות יתר. אנחנו נוציא את ההנחיות בהתאם להתפתחויות. כפי שהיינו עד עכשיו המדינה המתקדמת בעולם בתחום הזה, כך נמשיך גם בהמשך".
עוד הוסיף רה"מ: "כפי שאתם רואים, אנחנו נוהגים באחריות, בשיטתיות ומתוך רצון לגייס את שיתוף הפעולה של הציבור. אתמול הייתי בטקס מרגש מאוד ,יחד עם שרי האוצר והבריאות, בהנחת אבן פינה לבית חולים חדש בקריית אתא בצפון. שם ביקשתי לפגוש רופאים מהאזור, דוברי ערבית. פגשתי את פרופ' פאיד חכים שהוא מנהל בית החולים האנגלי בנצרת וד"ר סוניה חביב, רופאה מחיפה - ושאלתי אותם שאלה פשוטה: 'האם ההנחיות שאנחנו נותנים עכשיו בעברית מגיעות גם לדוברי הערבית בין אזרחי ישראל?', והם הבטיחו לי ואישרו לי שכך הדבר.
אנחנו מקווים שזה לא יגיע לכל בית, אבל זה עדיין יגיע לבתים, ויידרש בידוד ביתי - אני מבקש, בהתאם ליכולת, אף על פי שהדבר מטיל נטל, אם יש צורך בבידוד - אדם אחד בחדר. אני יודע שזה מצופף את האנשים ביתר הדירה, אבל אני מבקש מכם לעשות זאת.
אנחנו יכולים לשלוט במחלה, אנחנו פועלים טוב יותר מכל מדינה אחרת בעולם, כך למיטב ידיעתי, והדבר תלוי גם בהנחיות שאנחנו מוציאים מכאן, ממשרדי הממשלה, ממשרד רה"מ - וזה גם תלוי בכם, אזרחי ישראל. כולכם, בלי יוצא מן הכלל, אני מודה לכם על שיתוף הפעולה".