כמה תותים צרכנו במהלך השנתיים האחרונות
לכבוד יום התות הבינלאומי, החטיבה למחקר, כלכלה ואסטרטגיה במשרד החקלאות ניתחה את הנתונים ומצאה כי בשנה האחרונה (2019) נמכרו ברשתות השיווק כ-1,267 טון תותים
תותים מעזה שנתפסו במחנה יהודה צילום: משרד החקלאות
בשנתיים האחרונות נמכרו ברשתות השיווק כ-2,700 טון תותים, בשווי של כ-150 מיליון שקלים. החורף מלווה אותנו כבר מספר שבועות ואיתו גם התותים – הפירות האדומים, הקטנים, שטעמם ומראם מעלים בכולנו חיוך של מתיקות. עונת התותים שהחלה לפני כחודש וחצי ותמשיך איתנו לעוד שלושה חודשים, היא הזדמנות נפלאה לצאת לשטח, לקטוף ולטעום מהממתק של הטבע.
לכבוד יום התות הבינלאומי, החטיבה למחקר, כלכלה ואסטרטגיה במשרד החקלאות ניתחה את הנתונים ומצאה כי בשנה האחרונה (2019) נמכרו ברשתות השיווק כ-1,267 טון תותים, בשווי של כ- 80 מיליון שקלים. ניתן לראות כי חלה ירידה בכמות המכר, וזאת בעקבות תנאי האקלים. עוד עולה מן הממצאים, כי המחיר הממוצע לק"ג תותים ברשתות השיווק בשנת 2019 עמד על 36.9 שקלים לק"ג.
בין הזנים הבולטים שיש בשוק, ניתן למצוא את הרוקי, המאופיין בחיי מדף ארוכים ובצבע אדום עז בעת הבשלה מלאה. בנוסף, ניתן למצוא גם זנים נוספים שכיחים: נועם, אורלי ופלס. כיום, קיימים בישראל כ-150 מגדלי תותים, הנמצאים על שטח של כ-4,500 דונמים. המגדלים מייצרים מידי שנה כ-24,750 טון תותים, המספק את צריכתם של התושבים המקומיים.
חג תותים שמח!