מחקר: נגיף הקורונה מסוכן לתינוקות ולילדים

מחקר חדש מגלה, כי בניגוד למה שחשבנו עד עתה שנגיף הקורונה מסוכן בעיקר למבוגרים, הוירוס החדש מסוכן גם לילדים - יותר ממה שחשבו קודם לכן • במחקר: כ-125 ילדים (כ-6 אחוזים), פיתחו תסמינים חמורים ונער אחד בן 14 אף מת כתוצאה מסיבוכים של המחלה

מחקר: נגיף הקורונה מסוכן לתינוקות ולילדים

חיטוי גן ילדים מחשש לקורונה צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

לעולם המדעי נגיף הקורונה הוא מחלה חדשה שעליה למרבה הקושי, הם צריכים ללמוד מהר ותוך כדי תנועה. לטענת החוקרים שעוסקים בתחום, ההבנה שלהם משתנה מידי יום ואף מידי שעה בעקבות אירועים שמתרחשים ברחבי העולם.

אחת המסקנות שהיו עד עתה לחוקרים הצביעו על כך שהנגיף מסוכן בעיקר לאוכלוסיית המבוגרים וכמעט שאינו פוגע בילדים. אך מחקר חדש בנושא מעלה נתונים מדאיגים.

מחקר חדש, הגדול ביותר שנעשה עד כה בנושא השפעת נגיף הקורונה על ילדים, חושף כי ילדים עשויים להיות פגיעים יותר לנגיף ממה שסברו בעבר – בעיקר תינוקות וילדים מתחת לגיל 6.

המחקר פורסם לאחרונה בכתב העת הרפואי Pediatrics ובמהלכו חוקרים בדקו יותר מ-2,000 ילדים בסין שחלו בנגיף הקורונה, כשהמגפה רק התפרצה. המידע שפורסם במחקר יכול לעזור לשנות מדיניות בכל הנוגע לבתי ספר, היערכות בתי חולים ומתן טיפול מתאים יותר.

החוקרים ניתחו 2,143 מקרים של ילדים מתחת לגיל 18. יותר משליש מהמקרים הללו אושרו בבדיקות מעבדה שאכן מדובר בווירוס הקורונה. שאר המקרים הוגדרו כמקרים שחשודים בקורונה, בהתאם לתסמינים, סריקות רנטגן, בדיקות דם וחשיפה של אותם ילדים לאדם נגוע.

מחצית מהילדים סבלו מתסמינים קלים, כמו חום גבוה, עייפות, גודש באף, בחילות ושלשולים. יותר משליש מהילדים (כ-39 אחוז) היו חולים ברמה בינונית, עם תסמינים נוספים, כמו דלקת ריאות או בעיות בתפקוד הריאות, שניתן היה לאבחן דרך CT – אבל בלי קוצר נשימה. כ-4 אחוזים מהם היו ללא תסמינים כלל.

אך כ-125 ילדים (כ-6 אחוזים), פיתחו תסמינים חמורים ונער אחד בן 14 אף מת כתוצאה מסיבוכים של המחלה. 13 אחוז מהם הוגדרו במצב קריטי, על סף כשל נשימתי או קריסת איברים. אחרים הוגדרו במצב קשה, כיוון שהיו להם בעיות נשימתיות חמורות. "זה למעשה אומר שבתי חולים צריכים להיערך למטופלים ילדים, כיוון שאנחנו לא יכולים לשלול אותם", מסביר ד"ר סריניוויאס מורת'י, פרופ'-חבר לרפואת ילדים באוניברסיטת בריטיש קולומביה, שלא היה מעורב במחקר הנוכחי.

לפי המחקר, יותר מ-60 אחוז מתוך 125 הילדים שנעשו חולים באופן חמור היו בגילי 5 ומטה. 40 מהם היו מתחת ל-12 חודשים. המסקנה העיקרית, לפי ד"ר מורת'י, היא "שילדים נדבקים באחוזים דומים למבוגרים, אך בדרגת חומרה נמוכה יותר. אבל אפילו בקרב ילדים, יש ספקטרום של דרגות חומרה ויש לא מעט מקרים שדורשים טיפול אגרסיבי יותר". מומחים סבורים כי הסיבה שילדים בגילים צעירים יותר ותינוקות חשופים יותר לסיבוכים עשויה להיות כיוון שהמערכת החיסונית שלהם עוד נמצאת בחיתוליה, הם לא היו חשופים להרבה ווירוסים לפני כן – ולכן הם עלולים להתקשות לייצר תגובה חיסונית יעילה מפני נגיף הקורונה.

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art