משטרת ישראל פתחה 195 חקירות בחשד להפרת בידוד
במסגרת המאבק של מדינת ישראל בבלימת התפשטות נגיף הקורונה, משטרת ישראל פתחה עד כה ב-195 חקירות בחשד להפרת בידוד • עד כה נבדקו למעלה מ-96,300 חייבי בידוד
הפיקוח על הקורונה בבני ברק צילום: תומר נויברג, פלאש 90
כחלק מהמאבק הלאומי לבלימת התפשטות נגיף הקורונה בישראל, עד כה המשטרה פתחה ב-195 חקירות בחשד להפרת בידוד, הפרת הוראה חוקית והפצת מחלה וכן ב-49 חקירות נוספות בעקבות חשד להפצת הודעות כזב.
בנוסף, עד כה נבדקו למעלה מ-96,300 חייבי בידוד וכן 6,093 חולי קורונה מאומתים השוהים בבתיהם. בסה"כ מתחילת האכיפה לפני כחודש נרשמו 36,751 דו״חות וכן הוצאו צווי סגירה ל-129 בתי עסק שהפרו את ההוראות. המשטרה קוראת לציבור לקיים את הוראות משרד הבריאות במלואן ולהישמע להוראות השוטרים בשטח.
משטרת ישראל מובילה בימים אלו את המאמץ הלאומי לאכיפת התקנות לשעת חירום בהתאם למדיניות הממשלה בנוגע לבלימת התפשטות נגיף הקורונה בישראל. לצד משימה מורכבת זו, ממשיכה המשטרה כל העת לשאת באחריות המוטלת עליה גם בשגרה לשמירת הסדר הציבורי, אכיפת החוק ושמירה על בטחון הנפש והרכוש.
עד כה נפתחו במשטרה 195 תיקים פליליים הקשורים להפרות הבידוד, הפרת הוראה חוקית והפצת הנגיף. בנוסף נפתחו 49 חקירות בגין מקרים שונים של הפצת מידע כוזב. כמו כן, עד כה נרשמו ע"י המשטרה 36,751 דו"חות בחלוקה הבאה:
• הפרות הקשורות לחובת הבידוד והדיווח – 247 דו״חות.
• סירוב להוראה על פיזור התקהלות אסורה – 933 דו"חות.
• הפרות הקשורות בהפעלת בתי עסק\חנויות – 977 דו"חות.
• יציאה אסורה למרחב הציבורי בניגוד לתקנות – 28,942 דו"חות.
• שהייה במרחב הציבורי במקום שנאסר – 4,212 דו"חות.
• תפילה בניגוד לתקנות – 1,087 דו"חות.
• איסורים נוספים שנקבעו בתקנות – 353 דו"חות.
מדי יום מבקרים השוטרים חולים מאומתים השוהים בביתם ומחויבי בידוד רבים. עד כה נבדקו למעלה מ-96,300 מחויבי בידוד בכל רחבי הארץ, ובנוסף נערכו בדיקות פתע של 6,093 חולים מאומתים שאמורים לשהות בביתם. מדי יום מבקרים השוטרים גם בבתי עסק רבים, בתי תפילה, בשווקים, במרכזי הקניות, פארקים, חופי ים וכיו"ב, כשמרבית בעלי העסקים והאזרחים, מקפידים על ההנחיות במלואן. המשטרה סגרה עד כה 129 בתי עסק באמצעות צווים בגין הפרת התקנות.
המשטרה קוראת לציבור לקיים את הנחיות והוראות משרד הבריאות, להישמע להוראות השוטרים בשטח, ולא להערים קשיים מיותרים ופסולים בעת ביצוע בדיקות הכרחיות לצורך מאמתי הפיקוח והאכיפה שנועדו להגן על אזרחי ישראל ולבלום את התפשטות הנגיף, הכל למען שלום הציבור ובריאותו.
במשטרה מתייחסים להתקפות נגדם ברשתות אודות הטענות לאכיפה לא מידתית, ואומרים כי "לאחרונה אנו עדים לקמפיין שקרי ברשתות החברתיות שלצערנו זולג לחלק מכלי התקשורת המתנהל נגד השוטרים המבצעים פעילות אכיפה כחוק, פעילות אותה המשטרה נשלחת לבצעה ע״י הממשלה ומשרד הבריאות למען החיים של כולנו".
"פרסומים מכפישים אלו" טוענים במשטרה, "המציגים לרוב עובדות מעוותות וחלקיות במיוחד, מתבססים בד"כ על תיעוד חלקי מאוד של אירועי אכיפה בהם אזרחים מסרבים להזדהות, מנסים להכשיל את ביצוע האכיפה, מנסים להימלט משוטרים ולעיתים אף תוקפים מילולית ופיזית את השוטרים. אנו רואים בחומרה רבה ניסיונות אלו, בין אם נועדים לפלג או סתם להכפיש, וגם הם לא ירפו את ידי השוטרים הפועלים לביצוע משימות אכיפה בכל מקום ובכל זמן, ללא משוא פנים, במקצועיות ובמסירות אין קץ למען בריאות הציבור".