למעלה מ-40 קשישים אובחנו בטעות כחולי קורונה

אחרי הפרסום בשישי כי למעלה מ-40 קשישים אושפזו במחלקות קורונה למרות שלא חלו בקורונה, במכון ויצמן ובמשרד הבריאות מתנערים מהדברים

למעלה מ-40 קשישים אובחנו בטעות כחולי קורונה

אמבולנס של מד"א צילום: גרשון אלינסון, פלאש 90

למעלה מ-40 קשישים אושפזו במחלקות קורונה למרות שלא חלו בקורונה. במכון ויצמן ובמשרד הבריאות מתנערים.

ביום שישי פורסם כי 14 קשישים מבית האבות "בית הדר" באשדוד אובחנו כחולי קורונה ואושפזו למרות שלא חלו בקורונה. כעת, על פי הדיווח ב-ynet, גם בבית האבות "זהבית" באשקלון אובחנו 29 קשישים כחולי קורונה ואושפזו במחלקות הקורונה - למרות שלא חלו מעולם.

את ההחלטה לבצע להם בדיקות חוזרות קיבלו אנשי הצוות לאחר שהקשישים, שכאמור, מתוצאות הבדיקות שנערכו במכון ויצמן - אובחנו כחולי קורונה, לא סבלו מתסמינים.

כזכור, 14 קשישים מבית האבות "בית הדר" שבאשדוד אובחנו כחולים בקורונה ואושפזו בבתי החולים. רק לאחר שנבדקו שוב במחלקה גילו כי הם כלל אינם חולים. משרד הבריאות אמר כי יבצע תחקיר מעמיק ומכון ויצמן שאצלו נערכו הבדיקות טען כי התוצאות היו גבוליות.

ראשיתו של הסיפור לפני כשבוע אז אובחנו שני חולים בבית האבות. בעקבות כך, נערכו בדיקות לכל הדיירים, וכחמשה עשר מהם אובחנו כחולים ואושפזו בבתי החולים אסותא, ברזילי וקפלן.

בבדיקות חוזרות שנערכו להם בבתי החולים אובחנו התשעה שאושפזו באסותא כשליליים, כמו גם השלושה מקפלן והשניים מברזילי. כעת, מתלבטים בבתי החולים איך לנהוג עימם לאחר ששהו במחלקות הקורונה.

מאסותא נמסר, כי "ביום רביעי האחרון התאשפזו בבית החולים מספר מטופלים מהמוסד הגריאטרי 'בית הדר' לאחר שנטען כי נמצאו חיוביים לקורונה. בבדיקה חוזרת שנעשתה הפעם על ידנו, נמצא כי המטופלים אינם חולים בקורונה. פרטי המקרה הועברו למשרד הבריאות".

ממכון ויצמן נמסר בתגובה כי "המכון העמיד לרשות משרד הבריאות מעבדה מתקדמת, שפועלת בפיקוחו ובאחריותו הבלעדית של משרד הבריאות. לפי הנחיות חד-משמעיות של משרד הבריאות, בדיקות שתוצאתן גבולית - כפי שהיה במקרים אלה - נקבעות כחיוביות. מכון ויצמן למדע ומשרד הבריאות משתפים פעולה באופן מלא וחיובי, על בסיס הערכה מקצועית הדדית".
 
ממשרד הבריאות נמסר: "בהמשך למבצע הדיגומים המקיף המתבצע בבתי אבות, התגלו מספר חולים מונשמים מאומתים לקורונה במוסד בית הדר באשדוד. המטופלים המונשמים הועברו לבתי חולים כלליים להמשך טיפול. בדיקות חוזרות שנעשו לאחר הגעתם לבית החולים נמצאו שליליות. הועלה חשד לבעיה באחד משלבי תהליך האבחון במעבדה. הנושא נמצא כעת בתחקיר מעמיק".

בעקבות הבדיקות השגויות במכון ויצמן, העבירה אסתר אדמון, יו"ר הסתדרות ביוכימאים מיקרוביולוגים ועובדי המעבדות, מכתב למשרד הבריאות שבו כתבה: "עובדי המעבדות הרפואיות ובריאות הציבור נמצאים כל השנה בחזית המאבק בהתפרצות מחלות. פעמים רבות בעבר תוצאות מעבדה הצליחו לאתר מוקדי התפרצות של מחלות, לאמוד היקפים ולסייע בנקיטת הצעדים הנחוצים, בהתאם ובהתבסס על ידע מהימן, מקצועי ומדויק, עד לרמה המולקולרית. לא כך הפעם, באירוע הקורונה".
 
לדבריה, "היעדר שיתוף פעולה עם המומחים במעבדות והדרתם מתהליך קבלת ההחלטות ומתכנון מערך ההתמודדות עם הנגיף גרם כבר לשרשרת כשלים בכל השלבים, בתהליך ביצוע הבדיקה, משלב הדיגום, ועד שלב הדיווח". בפנייתה מנתה אדמון כמה כשלים ובהם "אי שימוש וניצול מקסימלי" של מערך המעבדות הקיים: "משרד הבריאות לא מצא לנכון לממש את הפוטנציאל הטמון במעבדות הרפואיות הקיימות, ולא העריך נכונה את היכולת והקיבולת שלהן, לבצע בדיקות בהספק הנדרש. תחת זאת, הוא בוחר לבנות מערכת עקיפה, שכלל אינה מורשית, על פי תקנות בריאות העם. בכך הוא גורם לאיבוד משאבים, שיכולים להיטיב ולשדרג את המערך הרעוע של המעבדות בבתי חולים, מעבדות בריאות הציבור והקהילה".

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art