מגיפה חדשה בישראל: משרד הבריאות פתח בחקירה אפידמיולוגית
לצד הקורונה: צוות כללית ברמלה אבחן עלייה משמעותית במקרי מחלת הגזזת בקרקפת • בעקבות הדיווח - משרד הבריאות פתח בחקירה אפידמיולוגית
אבחון לנגיף קורונה במעבדה צילום: יוסי זליגר, פלאש 90
בחודשים האחרונים, כאשר נגיף הקורונה נמצא בחזית מערכת הבריאות, מצא צוות רופאי העור במרפאת כללית לב רמלה, בניהולו של ד"ר אורן כץ, מומחה למחלות עור ומין, כי קיימת עלייה משמעותית במספר המטופלים, גברים בעיקר, שאובחנו כחולים בגזזת שהנה מחלה מדבקת ומתבטאת בפריחה מגרדת על הקרקפת. בעקבות דיווח על המגיפה החדשה ע"י ד"ר כץ בשיתוף עם אנשי המעבדות המיקרוביולוגיות של כללית למשרד הבריאות, הוחלט לפתוח בחקירה אפידמיולוגית.
ד"ר כץ מסביר כי בתקופה האחרונה מתגלים מספר מקרי גזזת מדי יום עם עלייה במספרים. "אנחנו מזהים באזור הקרקפת קשקשים, פריחה, גירוי, וגרד. לעיתים ישנם תסמינים גם באזורים אחרים בגוף". במקרים כאלו ישנה חשיבות רבה לאבחנה של רופא עור. "במהלך הבדיקה נלקח משטח פטריות מהמטופל ואם נמצאות פטריות מתחילים מיד טיפול תרופתי. לאחר כשלושה שבועות גם יודעים בדיוק באיזה סוג פטריה מדובר". ד"ר כץ מוסיף כי קיים חשש שהפטריה מופצת מאדם לאדם באמצעוןת מכשירי תספורת שלא חוטאו כראוי, אך החקירה של משרד הבריאות נמצאת בעיצומה.
התרופה הניתנת במקרים של גזזת היא אנטי פטרייתית למשך חודש חודשיים עד לריפוי מלא. "בשל היותה של המחלה מדבקת ניתנות גם הנחיות לטיפול לשאר בני הבית כדי להימנע מהדבקה הדדית חוזרת", מסכם ד"ר כץ.