ברגע האחרון: סיכת ביטחון פתוחה עם חרוז נשלפה מקיבתה של פעוטה

בהליך מורכב הצליחו מומחי 'שניידר' לשלוף סיכת ביטחון פתוחה  ועליה חרוז מקיבתה של בת 7 חודשים • "על ההורים להקפיד על השגחה צמודה והרחקת חפצים קטנים מילדים עד גיל 5 בכלל ומתינוקות ופעוטות בפרט"

ברגע האחרון: סיכת ביטחון פתוחה עם חרוז נשלפה מקיבתה של פעוטה

תמונת חרוז העין נגד עין הרע שנבלע צילום: באדיבות המצלם

למען ביטחונכם, שימרו על סיכות הביטחון: מומחי מרכז 'שניידר' לרפואת ילדים מקבוצת כללית, שלפו לאחרונה מקיבתה של תינוקת בת 7 חודשים סיכת ביטחון פתוחה ועליה חרוז. הסיכה נשלפה מהקיבה רגע לפני שיכלה לגרום לפגיעה בלתי הפיכה.

התינוקת הובהלה למחלקה לרפואה דחופה (מלר"ד) במרכז שניידר לרפואת ילדים של כללית לאחר שהוריה הבחינו כי בלעה את הסיכה. בצילום הרנטגן נמצא כי סיכת הביטחון הפתוחה התמקמה בקיבתה של התינוקת דבר שעלול היה לגרום לניקוב המעי, לדימום קשה ולסיבוכים נוספים שהיו יכולים לגרום לסכנה ממשית לבריאותה.

סיכת הביטחון

התינוקת הועברה בדחיפות לחדר הניתוח ובבדיקה אנדוסקופית שבוצעה על ידי ד"ר ארי סילברמינץ, מנהל השירות האנדוסקופי במכון לגסטרואנטרולוגיה, תזונה ומחלות כבד בראשותו של פרופ' רענן שמיר, נמצאה הסיכה בקיבתה של התינוקת כשהיא פתוחה, דבר אשר הצריך את שליפתה בפעולה מורכבת ועדינה במיוחד. לאחר שהתינוקת הורדמה, ביצע ד"ר ארי סילברמינץ יחד עם הרופא המרדים ד"ר אביב טוטנאור והאחות לילך קרביץ פעולת גסטרוסקופיה והסיכה הפתוחה נשלפה ללא פגיעה או נזק לדרכי העיכול העליונות.

ד"ר ארי סילברמינץ, מנהל השירות האנדוסקופי במכון לגסטרואנטרולוגיה, תזונה ומחלות כבד במרכז שניידר, מוצא לנכון להזהיר בעקבות המקרה: "לצערנו אנו נתקלים לעתים קרובות במקרים של תינוקות ופעוטות שבולעים גופים זרים כגון מטבעות, סוללות, סיכות וחפצים חדים שעלולים לגרום לנזקים במערכת העיכול ולעתים אף להיות קטלניים. על ההורים להקפיד על השגחה צמודה והרחקת חפצים קטנים מילדים עד גיל 5 בכלל ומתינוקות ופעוטות בפרט. סיכת ביטחון עם תליון הניתלת על עגלת או מיטת התינוק עלולה במקום להגן, לגרום לנזק בריאותי משמעותי".

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art