הפרופ': "אין לנו שום תוכנית לחיסול הווירוס"

פרופ' זאב רוטשטיין, מנכ"ל ביה"ח 'הדסה': "נותנים לווירוס לעשות כרצונו" • "יש לצאת במתקפה על הווירוס" • על שיתוף הפעולה עם פרופ' גרוטו: "אמרנו שננסה את השיטה ההתקפית"

הפרופ': "אין לנו שום תוכנית לחיסול הווירוס"

אמבולנס בוס של מד"א צילום: דוברות מד"א

נתוני התחלואה בקורונה ממשיכים לעלות, ונדמה שמדינה ישראל נאבקת בכדי להימנע מהטלת סגר כללי נוסף. מנכ"ל בית החולים הדסה בירושלים פרופ' זאב רוטשטיין שוחח עם חברי הקבינט ברדיו 103fm על הנושא.

פרופ' זאב רוטשטיין התייחס לנתונים המדאיגים של קצב ההדבקה ומספר החולים הקשים ואמר כי הוא מבין מכך שאין למדינת ישראל "שום תוכנית לחסל את הווירוס, אנחנו נותנים לו לעשות מה שהוא רוצה. ממשיכים לטעון שהציבור לא ממושמע, לא שם מסכות, לא שומר על ריחוק חברתי ומכניסים את כולם לבונקרים. אם לא נצא החוצה למתקפה על הגורם למחלה, אנחנו נישאר במגננה כל הזמן. הממשלה, אני לא בא בביקורת, היא צריכה לצאת במתקפה רצינית מאוד על הווירוס".

לטעמו של מנכ"ל בית החולים הדסה, צריך לבצע בדיקה מקיפה של האוכלוסייה, קרא להגדלת מספר הבדיקות בחלוקה לאזורים, על מנת שיהיה נתון מדגמי, "שיתנו לנו סטטיסטיקה. אנחנו יודעים איך תראה הממשלה, כי עשינו מדגם. איפה עשינו פה מדגם? זה חיים ומוות. מחלה שמשביתה את כל המשק, יוצרת אומללות, התאבדות, שריפה של דברים ברחוב, מהומות. זה מחלה חברתית, מחלה איומה. לדעתו, "ההחלטה אתמול להפסיק את הבדיקות לא-סימפטומטיים זה אסון כי אנחנו לא נגלה את המדביקים. ככה אם מגבילים רק לאלה שחולים או חלו לצורך ביצוע הבדיקה, אין לנו מדגם. הוא לא מפוזר על פני הארץ, אנחנו בעיניים סגורות הולכים, לאן ללכת? למי לפנות? לנהל מלחמה בעיניים עצומות?"

כמו כן, הוא התייחס לזמן הממושך עד לקבלת תשובות הבדיקה, וציין כי בבית החולים 'הדסה' "בודקים את כל העובדים, כמו שעושים באוכלוסייה, מוציאים החוצה את המדבקים הביתה, בידוד שבועיים, תודה רבה, מנענו בעיה גדולה. בפינת האלוהים הקטנה שלי אני דואג שתשובה תיקח שעה ו-7 דקות מהרגע שנחתה במעבדה". לדבריו, משרד הבריאות הקודם החזיק בקונספציה, שלדעתי הייתה שגויה. נגיד זאת בשפה ציורית - גם אכלנו את הדגים המסריחים, יצרנו משבר עצום במשק, וגם גירשו אותנו מהכפר, שחטפנו את הקורונה 'פול ווליום'. אני חושב שצריך לשנות את האסטרטגיה הזאת, הצוות הנכנס צריכים לשמוע על תכניות. אנחנו צריכים להביא להם תכניות".

הוא נועד עם פרופ' איתמר גרוטו במטרה להכין תוכנית אסטרטגית לטיפול במשבר, "אמרנו - אין לנו מה להפסיד, בוא ננסה את השיטה ההתקפית. כיוון שהוא מדען, יודע, איש בריאות הציבור. הוא איש מבין, בצורה כזאת ישבנו ואמרנו מה צריך לעשות? – בואו נרכז אסטרטגיה מסוימת וננסה ללכוד לתוך האסטרטגיה את מקבלי ההחלטות, זה השלב הראשון. אנחנו צריכים שמקבלי ההחלטות יאמינו בנו וילכו בקו הזה. שנצא החוצה מהמגננה, אז נעצור עוד התקהלות, לא יהיו מסיבות סיום של התיכון, מנענו 70 הדבקות אבל אלה שהדביקו עדיין מסתובבים והדביקו אחרים שממשיכים להסתובב. בזה שמנענו את המסיבה לא פתרנו את הבעיה".

לדבריו, "במדינה יש אנשים הרבה יותר חכמים ממני והרבה יותר אסטרטגיים ממני שיודעים להגיע לכל מקום בדיוק נמרץ. אני טוען שבטכנולוגיות האלה של אותם אנשים חכמים נוכל להגיע לכל אחד ואחד. אני מאמין בחבר'ה הישראליים שיש להם שכל ואם אנחנו נגדיר את הבעיה ונתמקד – נמצא את הפתרון. כשהחליט ביבי להרחיב את מספרי הבדיקות תראה תוך חודשים שילשנו וריבענו את מספרי הבדיקות. אבל עדיין לא החליט למי לעשות את הבדיקות מבחינת החוכמולוגיה של לעצור את המחלה. זה הנקודה הבעייתית".

עריכה: עופרי גליכמן, 103FM

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art