מעולם לא הוכחה הדבקה בקורונה בבתי ספר

לעומת דו"ח שפורסם ביום שני כאן בישראל לפיו, הילדים נדבקים בבתי הספר ותורמים להתפשטות הנגיף, חוקר בריטי טוען בראיון ל'טיימס' כי הדבר לא הוכח

מעולם לא הוכחה הדבקה בקורונה בבתי ספר

אילוסטרציה צילום: pexels

פרופ' מארק וולהאוס, חוקר בריטי, טוען כי עדויות מצביעות על כך שילדים מעורבים "באופן מינימלי" בהפצת קורונה ולמעשה בשום מקום בעולם לא הוכחה הדבקה בבתי ספר. הפרופסור אמר כי "על פוליטיקאים לזכור בעתיד".

בראיון לטיימס אמר פרופ' מארק וולהאוס כי "קשה מאוד למצוא מקרים של ילדים המפיצים את הנגיף למבוגרים בבתי הספר, סגירת בתי ספר לא הייתה מעולם חיונית". הוא הוסיף כי לא סביר שממשלות יחזרו על הצעד הדרסטי.

נתונים סטטיסטיים מראים כי-15 ילדים ובני נוער מתו מנגיף קורונה באנגליה ובוויילס מאז מרץ, 0.03 אחוז מכלל מקרי המוות, העומדים על כ-45,400, כך על פי הפרופסור. מדענים לא בטוחים שילדים מפיצים את המחלה, "נראה כי לעתים נדירות הם מושפעים מהמצב".

לעומת זאת, מדו"ח של המל"ל ומרכז המחקר של הכנסת, שפורסם ביום שני, עלה כי הילדים במוסדות החינוך נדבקים בשיעורים נרחבים יותר מאשר אילו היו מחוץ למוסדות, והם גם תורמים להתפשטות המחלה בכך שהם מדביקים את המבוגרים.

הדו"ח שנערך עבור מרכז השלטון המקומי, ניתח את נתוני התחלואה במערכת החינוך מאז ההקלות באפריל והוא מציג את מגמות ההדבקה בבתי הספר והגנים. מהדו"ח עולה כי עיקר הנדבקים בבתי הספר והגנים הם תלמידים: 66% לעומת 34% מורים וגננות, עם זאת, עדיין אחוז המורים הנדבקים גבוה מאד והסבירות הגבוהה היא שהם נדבקו בביה"ס, מה שאומר שהם נמצאים בסיכון מוגבר להידבק.

אחוז הנדבקים מקרב עובדי ההוראה היה גבוה במיוחד במסגרות הגיל הרך (0־6). 14% מהנדבקים הם ילדי הגנים, 47% בקרב תלמידי בתי הספר היסודיים ו־39% בחטיבות הביניים והתיכונים. 39% מכלל הנדבקים מקרב עובדי ההוראה הם גננות, 46% מורים בבתי הספר היסודיים ו־18% במסגרות העל־יסודיים.

ומסתבר, כי בניגוד לתפיסה האומרת שילדי הגנים מדביקים, מתברר כי ככל שהגיל גבוה יותר, כך עולה שיעור ההדבקה: בקרב בני 5־9 בין 4% ל־5% מכלל הנדבקים, בני 17-10 היוו בין 6% ל־10% מסך כל הנדבקים במערכת החינוך. נתון זה נחשב מפתיע לאור העובדה שהתפיסה הרווחת שהקטנים מתחככים יותר זה בזה, זאת לעומת התלמידים הבוגרים יותר שמבינים את חשיבות השמירה על המרחק והם פועלים לפיה.

פרט נוסף: קיימת תאימות בין הערים "האדומות" בהן התחלואה הגבוהה ביותר לבין מספר התלמידים הנדבקים הגבוה ביותר. בראש רשימת הערים עם הכי הרבה תלמידים נדבקים (בני 0־17) עומדת כמובן ירושלים עם 584 נדבקים.

הדו"ח סקר את מצב מערכות החינוך בעולם: ב־49 מדינות חזרו מערכות החינוך לפעילות או יחזרו לפעילות בתום חופשת הקיץ. ב־52 מדינות, מערכות החינוך סגורות חלקית לפי אזורים או שכבות גיל. ב־109 מדינות מערכות החינוך סגורות לגמרי. בחלק מהמדינות מתקיימת למידה בקפסולות תוך הקפדה על היגיינה. בדו"ח מצביעים על כך כי "כמעט שלא זוהו התפרצויות תחלואה משמעותיות במקומות שבהם הקפידו על הכללים".

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art