האם מסכת הקורונה גורמת ל"אוזני חמור"?
לאחרונה נפוצה השמועה כי הליכה עם מסכה להגנה מפני נגיף הקורונה גורמת לבליטה באוזניים. מומחי האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית של ההסתדרות הרפואית אומרים, כי אין שום חשש לשינוי קבוע במידת הבולטות של האוזניים
עוטה מסכה. אילוסטרציה צילום: unsplash
מומחי האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית של ההסתדרות הרפואית, מדווחים כי בחודשים האחרונים נרשמה עליה ממשית בפניות מהציבור עם השאלה: "האם מסכה גורמת לאוזניים בולטות?"
השאלות מגיעות מאזרחים מודאגים השואלים לגבי מסכה בכלל ומסכה עם גומי בפרט. רוב הפונים הם גברים אך ישנן גם נשים מודאגות. הרופאים מומחי האיגוד מרגיעים, אומנם הרצועות האלסטיות של המסכה מציקות לעיתים באוזניים וגורמות לאי נוחות, אך אין שום חשש לשינוי קבוע במידת הבולטות של האוזניים.
באיגוד מסבירים כי אפרכסת האוזן מסיימת את שלבי התפתחותה בגיל 6 לערך ואין סיבה שהמבנה שלה ישתנה בעקבות לחץ של גומייה או שרוך. מדובר בחוסר נוחות זמני אשר חולף אחרי הורדת המסכה.
באיגוד מוסיפים גם כי נכון להיום (אוגוסט 2020) על פי הנחיות משרד הבריאות, קיימת חובה לעטות מסכה במרחב הציבורי אשר מעוגנת בתקנות שעת חירום מאז אפריל 2020. אין חובה להשתמש במסכה עם רצועות, ניתן לעטות גם מסכה ביתית מבנדנה או צעיף, העיקר שיהיו שתיים או שלוש שכבות של בד אריג.
עוד מזכירים באיגוד כי במטרה להפחית באופן משמעותי את הסיכון להדבקה בקורונה יש לשטוף ידיים במים ובסבון, שכן שטיפה יסודית היא האמצעי הטוב ביותר להפחתת מספר החיידקים והווירוסים על פני הידיים. יחד עם זאת, אם אין בסיסה מים וסבון ניתן גם לעשות שימוש בתכשירים לחיטוי ידיים מבוססי אלכוהול.