דרישה לבצע ספירה מחודשת של כמות נפטרי הקורונה בישראל
120 אנשי רפואה, יחד עם חבר ועדת הקורונה חה"כ רזבוזוב פנו אל מקבלי ההחלטות ומובילי הטיפול במגיפה, בדרישה נחרצת לבצע ספירה חדשה ומתוקנת לפי פרמטרים מדוייקים יותר, לכל נפטרי הקורונה בישראל • לדבריהם, אצל כ-30% ממניין הנפטרים, סיבת המוות העיקרית שונה לחלוטין
אנשי חברה קדישא בפעולה צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
חבר ועדת הקורונה, ח״כ יואל רזבוזוב (יש עתיד-תל״ם), פנה יחד עם 120 אנשי רפואה ומדע מובילים בישראל, פרופסורים בעלי שם עולמי, מנהלי בתי חולים, אפידמיולוגים, מנכ״לי קופות חולים ומנהלי חדרי מיון במכתב לראש הממשלה, שר הבריאות ופרויקטור הקורונה בדרישה לבצע ספירה מחודשת של כמות נפטרי הקורונה בישראל.
במכתב אותו הגישו נאמר, "השבוע בוועדת הקורונה נחשפנו לממצאים מדאיגים ביותר. ע״פ הנחיית משרד הבריאות לבתי החולים, כל אדם שנפטר בבתי החולים מכל סיבה (סרטן, מחלת לב, אלצהיימר וסיבות תמותה נוספות) ובגופו יש גם את נגיף הקורונה, סיבת המוות העיקרית שתירשם בדוח תהיה נגיף הקורונה. ממצאים מדאיגים אלה מטילים ספק על כל דרך הרישום של בתי החולים ביחס לכמות הנפטרים מנגיף הקורונה בישראל. ע״פ הערכות המומחים, לפחות 30 אחוז מהאנשים שרשומים כנפטרים מקורונה, סיבת המוות העיקרית שלהם היא לא קורונה".
חבר ועדת הקורונה ויוזם המכתב, ח״כ יואל רזבוזוב: "במשך 5 חודשים בוועדת הקורונה אנחנו מרגישים שמשהו לא כשורה, שמישהו לא מציג לנו את כל הנתונים ואת כל האמת. היום אנחנו מבינים שכל שיטת הספירה של הנפטרים מנגיף הקורונה הייתה שגויה מיסודה. מדובר בהתנהלות שערורייתית של משרד הבריאות, שמשליכה באופן ישיר על קבלת ההחלטות בממשלה, שמובילה אותנו פעם אחר פעם לסגרים ולהרס הכלכלה הישראלית. גם הסטטוס של ישראל בעולם (מדינה אדומה/ירוקה) מושפע כתוצאה מהנתונים הללו, ומשפיע באופן ישיר על הטיסות - התיירות והסחר של מדינת ישראל".
לדבריו, "אני קורא לראש הממשלה ולמשרד הבריאות להתייחס בכובד ראש לפנייה זו ולערוך ספירה מחודשת והערכת מצב כללית מקיפה ביחס למספר הנפטרים מנגיף הקורונה. ההתנהלות הנוכחית הרסנית ביותר, מובילה לפאניקה מיותרת בציבור ופוגעת במדינה במגוון רחב של תחומים".
ד״ר אמיר שחר, מנהל המלר״ד בבית החולים לניאדו בנתניה, מבכירי המומחים לרפואה דחופה בישראל, ולשעבר מנהל המלר״ד בבית החולים שיבא תל השומר אף הוסיף: "מאחר ומשרד הבריאות הנחה לרשום בכל תעודת פטירה את האבחנה Corona, יש לשאול האם אבחנה זו מייחסת את סיבת המוות כקורונה, או כסיבוך של קורונה, אצל כל הנפטרים שהמחלה ברשימת האבחנות שהביאו למותם, או אחרות. המידע הוא בעל ערך יסודי להבנת התמותה של המחלה, ולהגדרת מסוכנותה. כך למשל, ע"פ פרסומי משרד הבריאות מאתמול: 1031 נפטרים, 135,288 חולים = 0.74%. כמעט שפעת. ואם "נגדיל" את מס׳ הנחשפים שלא נבדקו - נקבל תמותה קטנה בהרבה משפעת. היסטריה. התנהלות שלא מבוססת על עובדות. לאיזו תמותה נמוכה יותר אם בכלל אמור הסגר להביא?".
פרופסור אשר אלחיאני, מנכ״ל קופ״ח מאוחדת ומנהל בית החולים מאיר לשעבר: "מכיוון שהחלטות שמשפיעות על חייהם ובריאותם של מיליוני ישראלים נלקחות על בסיס מספרים ונתונים, המצוטטים מידי יום ושעה בתקשורת, קיימת במקרה של הקורונה חשיבות כפולה ומכופלת שהמספרים והנתונים יהיו מדויקים במיוחד. בחינה מעמיקה וניתוח של סיבות המוות של הנפטרים עם או בגלל קורונה היא קריטית ועל כן יש לוודא שמשרד הבריאות נדרש אליה בהקדם".