השר אוחנה למקורביו: "אני לא מתכוון להתפטר מתפקידי"
"אחריות אינה אשמה", אמר השר לביטחון הפנים, ונדמה שכך הוא מתכוון לנהוג. השאלה המרכזית במח"ש: כיצד תפקדה המשטרה ב"מסדרון המוות" במירון. הערכה: אין מנוס מחקירה פלילית נגד שוטרים. בתוך ימים: ראש הממשלה נתניהו צפוי להחליט על אופן הבדיקה
השר לביטחון הפנים אמיר אוחנה אמר למקורביו כי אין בכוונתו להתפטר מתפקידו בעקבות אסון מירון. בינתיים, בקרבות הסכינים - הן הציבוריים והן מאחורי הקלעים - שפרצו עוד לפני שנקברו כל הרוגי האסון, היו גם אנשי משטרה ומקורבים לתמונת החקירה. הללו סבורים כי "מי שהתרשל - עליו לעמוד לדין פלילי". כך דווח ב"ישראל היום".
חקירת משטרה ממשית טרם החלה, במח"ש היא מתנהלת אך באיטיות, וכולם ממתינים למוצא פיו של רה"מ נתניהו, באשר לוועדת חקירה ממלכתית - כן או לא. נתניהו צפוי לקבל בימים הקרובים החלטה באשר לדרך הבדיקה של אסון מירון. הוא עדיין לא החליט מה תהיה מתכונת הבדיקה. כדי לקבל על כך החלטה בממשלה הנוכחית, נתניהו צריך לקבל את הסכמת בני גנץ לנוסח ההחלטה שיציע. עמדת שר הביטחון היא שיש להקים ועדת חקירה ממלכתית ואולם לא ברור אם ניתן לקבל החלטה כזו בממשלת מעבר.
ביום שישי האחרון, זמן קצר לאחר האסון, הודיעה המשטרה על פתיחה בחקירת האסון, אלא שאתמול נודע שהחקירה אינה מתקדמת לשום מקום. בין היתר, בשל ההחלטה להטיל על המחלקה לחקירת שוטרים לבדוק את מעורבותם הפלילית של שוטרים.
במח"ש, לעומת זאת, הבדיקה נמשכת ביתר שאת על ידי צוות מורחב של שוטרים בפיקודו של ראש האגף לחקירות ומודיעין, נצ"מ סלמאן איברהים. ל"ישראל היום" נודע שהחוקרים מתמקדים בתפקוד המשטרה ב"מסדרון המוות" שבו נמחצו למוות 45 בני אדם. במהלך סוף השבוע ואתמול אספו החוקרים ממצאים ומסמכים, לרבות תיעוד בזמן אמת הן מזירת האירוע והן מהמחוז הצפוני והמטה הארצי. בימים הקרובים יחל שלב מיפוי החומרים, ואם יתברר שקיים חשד לפלילים - תיפתח חקירה פלילית נגד המעורבים.