המעצמות באירופה קוראות לישראל לעזוב את שייח ג'ראח
בהצהרה משותפת מספר מדינות אירופאיות מובילות קוראות לישראל לעצור את כניסת היהודים לשכונת שייח ג'ראח בירושלים, במה שהוביל להסלמה ולאלימות קשה במקום | "קוראים לממשלת ישראל לבטל את החלטתה לקדם את הקמתן של 540 יחידות התיישבות באזור הר חומה E בגדה המערבית ולהפסיק את מדיניות התרחבות ההתיישבות שלה ברחבי השטחים הפלסטיניים"
בעקבות ההסלמה הקשה בשכונת שייח ג'ראח בירושלים, צרפת, גרמניה, איטליה, ספרד ובריטניה קוראות לישראל לעצור כניסתם של יהודים לגור במזרח ירושלים.
ההצהרה המשותפת הגיעה כשהמתחים במזרח ירושלים עולים, לקראת דיון שיכול להוביל משפחות פלסטיניות מחוץ לשייח' ג'ראח, לאחר שהבתים בהם הם מתגוררים נמכרו ליהודים. המעצמות האירופיות דורשות מישראל להפסיק את הבנייה היהודית במזרח ירושלים.
"אנו קוראים לממשלת ישראל לבטל את החלטתה לקדם את הקמתן של 540 יחידות התיישבות באזור הר חומה E בגדה המערבית ולהפסיק את מדיניות התרחבות ההתיישבות שלה ברחבי השטחים הפלסטיניים", אמרו המדינות האירופיות. "אם תיושם ההחלטה לקדם התנחלויות בהר חומה, בין מזרח ירושלים לבית לחם, המהלך יביא לפגיעה נוספת בסיכויים למדינה פלסטינית".
בשייח' ג'ראח, יהודים ופלסטינים חיים יחד ברחוב בו עשויים להתבצע הפינויים של הפלסטינים, ובמקום כאמור התרחשו אתמול (חמישי) עימותים קשים.
המהומות בשכונה החריפו אחרי שיו"ר 'עוצמה יהודית' וחבר הכנסת מטעם 'הציונות הדתית' איתמר בן-גביר הודיע כי יעביר את לשכתו למקום. בן-גביר הודיע כי בעקבות ההתפרעויות של ערבים בשכונת שייח ג'ארח, אשר מהם סובלים היהודים - הוא יעביר את לשכתו מהכנסת אל השכונה.
לאורך כל הלילה התנהלו שיחות בין לשכת ראש הממשלה לחבר הכנסת בן גביר, זאת על רקע הקמת הלשכה הפרלמנטרית של בן גביר בשכונת שמעון הצדיק בירושלים. במהלך השיחות, אנשי הלשכה העבירו מסר מראש הממשלה כי הוא מבקש מבן גביר לפנות את הלשכה, וזאת לאור הערכות מצב כי הקמת הלשכה עשויה לגרור מהומות.
בן גביר הציב כתנאי לעזיבתו את המקום נוכחות משטרתית קבועה במתחם המותקף ובשכונת ראש הממשלה עד סוף הרמאדן. לדברי בן גביר, השוטרים שנשארו בלילה נשארו רק בגלל נוכחותו, ולא ייתכן שבכל לילה המשטרה תפקיר את תושבי המקום וגם כאשר הוא יעזוב השוטרים יעזבו, ותושבי המקום יהיו חשופים להמשך התקיפות, לזריקות אבנים ולפגיעה ברכוש.
בן גביר תיאר לנציגי ראש הממשלה את המצב בשכונה, את תקיפות מחבלים ערבים כלפי נשים וילדים במשך כל השבוע האחרון, ואת אזלת ידה של המשטרה. במהלך הלילה סירבו אנשי לשכת ראש הממשלה לתנאי הנוכחות קבועה, והסכימו לחזק את הנוכחות המשטרתית בלבד. בתגובה, הודיע בן גביר כי הוא יישאר במתחם לשבת.
הבוקר (שישי) סוכם עם לשכת ראש הממשלה והשר לביטחון פנים, כי בכל שכונת שמעון הצדיק ובמתחם יהיו נוכחות קבועה משטרתית עד סוף הרמאדן, כאשר אחרי הרמאדן תיעשה הערכת מצב מחודשת.
בן גביר אמר לאחר השגת הסיכום: "אחרי שבוע שלם של תקיפות כלפי יהודים ואוזלת יד של המשטרה אילצנו את המשטרה להגיע לאבטח אותי. אני מברך על הסיכום ושמח שסוף סוף המשטרה תאבטח את תושבי שכונת שמעון הצדיק".