בנט בדיון קורונה: "החיסונים לא פותרים את הבעיה"
בדיון על נגיף הקורונה עם שרי הממשלה וגורמי המקצוע, אמר ראש הממשלה בנט כי "המטרה שלנו היא לקיים חיי שיגרה מותאמים לקורונה". ראש הממשלה הציג את התוכנית להתמודדות מול הנגיף. כל הפרטים
ראש הממשלה, נפתלי בנט, קיים היום (שישי) דיון בעניין נגיף הקורונה בקריה בתל-אביב.
בדיון השתתפו שר הבריאות, שר הביטחון, השר לביטחון פנים, שרת הפנים, שרת התחבורה, שר התרבות והספורט, שרת החדשנות והמדע, היועץ המשפטי לממשלה, מנכ"ל משרד הבריאות, ראש שירותי בריאות הציבור, ונציגי מל"ל, צה"ל, משטרת ישראל, משרד האוצר וגורמי מקצוע נוספים.
ראש הממשלה בנט אמר בפתח הדיון: "אנחנו נפגשים כדי לתכנן ביחד ומראש את הפעולות ואת ההמלצות לקראת השבוע הבא. המטרה שלנו היא לקיים חיי שיגרה מותאמים לקורונה".
בנט ציין כי "כרגע בכל רחבי העולם מוטציית הדלתא ממש מזנקת, כולל במדינות מחוסנות, כמו אנגליה, ישראל וארה"ב. באנגליה אנחנו רואים בימים האחרונים זינוק במספר הילדים המאושפזים היומי. זו התפתחות שאנחנו ערים לה ומתמודדים איתה באופן מושכל ואחראי".
"מצד אחד", הסביר ראש הממשלה, "החיסונים מועילים כנגד הנגיף, ולכן אנו דואגים לרציפות חיסונים ולמלאי הנדרש. אך החיסונים לבדם אינם מספיקים".
"כרגע יש דעה הולכת ומתרחבת שיכולת ההגנה של החיסונים הקיימים אל מול הדלתא, היא חלשה יותר ממה שקיווינו. אנחנו לא יודעים בדיוק עד איזו רמה החיסון עוזר, אבל בצורה משמעותית פחות. כולנו מקווים לראות האטה, אבל העובדות כרגע הן שאין האטה - לא פה ולא בעולם", אמר בנט.
"מי שקיווה שהחיסונים לבדם יפתרו את הבעיה, הם לא. צריך אסטרטגיה שמביאה כמה שיותר חיסונים מצד אחד אבל מצד שני מבינה גם את מגבלות החיסונים", דברי ראש הממשלה בנט.
התפיסה הכוללת שראש הממשלה הציג:
"1. רציפות חיסונית - רצף במלאי חיסונים והגברת מאמצי החיסון, לצד בדיקה של מתן בוסטר שלישי, לפחות לזקנים.
2. יצירת כללי קורונה לשגרה לאורך זמן - אנחנו צריכים להתרגל לזה. זה לא נעים לאף אחד, אבל זה עובד. מכל הפעולות ומכל הטכנולוגיות, זה הדבר הכי אפקטיבי נגד כל הנגיפים.
3. חיבור לשטח - אתמול, למשל, ראינו שהייתה דוגמה נהדרת לאיך יוצרים מתווה ואני רוצה שזה יימשך. ישבנו עם בעלי האולמות, יצרנו יחד איתם מתווה מוסכם, היינו מאוד מהירים, זה התקבל פה אחד, והם הביאו רעיונות שלא חשבנו עליהם.
4. בדיקות עצמיות - מתחילת הקורונה ועד הרגע הזה, אי אפשר לקנות בארץ בדיקה עצמית אבל בכל העולם יש. אנחנו רוצים להציף את המדינה בבדיקות עצמיות אמינות. בשלב שני, ובמהירות, נייצר גם מתווים רשמיים, מבוססי בדיקות עצמיות. אנחנו צריכים לחשוב עליהן כמו לקחת חום, זה צריך להיות דבר שבשגרה.
זו אחריות גדולה יותר, בשיתוף עם הציבור. האחריות שלנו היא לייצר רצף חיסונים, לחסן אנשים, לייצר מתווים, אבל גם את הציבור אנחנו צריכים להרגיל.
הממשלה תמשיך לעקוב אחר כל התפתחות, להתכנס לעיתים תכופות כדי לדון בהן ולתכנן מראש את הצעדים הבאים באופן שבו הציבור יבין לאן הולכים ומה עושים. בלי התקלות, בלי פאניקה ובעיקר דרך תכנון מראש - צופה פני עתיד", אמר ראש הממשלה.
משרד ראש הממשלה מציג את עיקרי הדברים מהדיון:
- בדיקות מהירות - קידום מואץ של כניסת הבדיקות הביתיות לשוק, בשאיפה כבר מהשבוע הבא.
- היערכות לאכיפה מוגברת של מתווה ה"תו השמח" לחתונות ואירועים עם כניסתו לתוקף ביום רביעי הקרוב.
- צוות משותף למשרדי הבריאות והתחבורה יבחן את המשך המדיניות בנתב"ג.
- היערכות לחגי תשרי ולפתיחת שנת הלימודים.
- תקני הקורונה במערכת הבריאות יוארכו עד לאישור התקציב.
מבחינת ראש הממשלה, הדגש הוא על הבדיקות המהירות, שיהיו נגישות וזמינות לכל אדם ויהפכו לדבר שמאפשר חיי שגרה בעידן הקורונה. הדירקטיבה היא צעדים הגיוניים שהציבור יכול לעמוד בהם, לצד אכיפה אגרסיבית כלפי מי שמפר את ההנחיות.