חשבון נפש כלכלי: לא תאמינו ממי עליכם לבקש סליחה

סיומה של שנה הוא זמן אידיאלי לחשבון נפש אבל גם זמן מתאים לעשות "חשבון כסף". גם מי שלא ניצל את השנה הקודמת כדי לייצר הכנסה נוספת, יכול להתחיל שנה חדשה בניצול פוטנציאל ההשקעה שלו. לכל אדם צרכים אחרים ויכולת השקעה משלו. איך תדעו מהי ההשקעה הטובה ביותר עבורכם? כל זאת בכתבה שלפניכם

חשבון נפש כלכלי: לא תאמינו ממי עליכם לבקש סליחה

אין מי שלא עושה חשבון נפש בסיומה של שנה. יש כאלה שמתחילים כבר אחרי תשעה באב ויש שבתחילת חודש אלול אך ככל שמתקרבים לסוף השנה, יותר ויותר אנשים נעצרים לרגע ומהרהרים אודות מה שהיה בשנה האחרונה ואודות מה שיהיה בשנה הבאה עלינו לטובה.

עבור אנשי עסקים מדובר בדבר שבשגרה. ברור להם שעליהם לעשות חשבון יומי, שבועי, חודשי ובוודאי שנתי. אמנם נכון שחשבונות כספיים נעשים בסיומה של שנה אזרחית למניינם, אך עדיין, כיהודים מאמינים בני מאמינים שיודעים היכן באמת "נחתכים" העניינים, אין זמן מתאים יותר, גם לחשבונות של מטה, מאשר הימים הללו, ימי הסליחות.

אדרבה. זה הזמן המתאים ביותר לבקש סליחה מהאדם הכי קרוב אלינו – אנחנו...

מתי בפעם האחרונה ישבתם לעשות חשבון אמת אודות מה שיכולתם לחסוך בשנה הקודמת. אודות מה שיכולתם להרוויח בשנה הקודמת. אודות הפוטנציאל הלא ממומש של הכסף שלכם. אנשים רבים לא מודעים לאבסורד הגדול שנעוץ בעובדה שהכסף שלהם שוכב דומם בשעה שהם עובדים קשה כדי להשיגו. את החשבון הזה אף פעם לא מאוחר לעשות וכדאי לעשות אותו כבר אתמול.

לכל אחד פוטנציאל רווח אחר בהתאם לאופיו, למטרותיו, להעדפותיו האישיות, להכנסתו הפנויה ולדרך פרנסתו אם כאברך, אם כשכיר, אם כעצמאי. כדי לבדוק את הפוטנציאל כדאי להיוועץ באנשי מקצוע. כל אדם צריך לחשוב על העתיד. על חתונות הילדים. על מקורות הכנסה נוספים. על החיים בגיל השלישי ובכלל, על האפשרות לשפר את המצב הקיים.

כדי לא לטעות ולשגות באשליות. כדי להבין קצת בהשקעות כדי לא להתפתות ולעשות שטויות, חובה לבדוק לפני הכל מה נכון ומתאים עבורנו כמשפחה אינדיבידואלית בעלת צרכים ייחודיים עבורה. קבוצת בסדנו השיקה באחרונה סימולאטור ייעודי שמטרתו לסייע למשקיעים למצוא את אפיק ההשקעה המתאים ביותר עבורו, או לפחות לנסות ולנבא את פוטנציאל הרווח שהם יכולים להשיג כדי לאפשר להם למקסם את ההשקעה שלהם.

בדרך כלל נהוג לעשות חשבון בסוף שנה.

אתמול (שני) לפנות בוקר אישרה הממשלה את התקציב וחוק ההסדרים שעוד צפוי לעבור מסע מתיש בוועדות עד לאישורו בסוף השבוע. התקציב שנושא בחובו לא מעט גזרות על הציבור, הוא לכאורה פועל יוצא של שנת הקורונה שיצרה במדינות רבות גירעון בתקציב השוטף.

הווירוס הסיני שהגיח לחיינו בחורף תש"פ עדיין לא עזב אך במבט לאחור יצר לא מעט שינויים בכלכלה העולמית. לצד ענפים שהפסידו ממנו כמו התעופה, התיירות ועוד, אפשר למצוא ענפים שדווקא יצאו נשכרים כמו התרופות והטכנולוגיה.

הגיע הזמן לשוב בתשובה ולא להזניח את הכסף שלנו.

השאירו פרטים ותשמעו עוד על ההשקעות הכי כדאיות לכם >>

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art