"הכטב"מ שפגע בספינה - מאיראן, יש אפשרויות פעולה"
שר הביטחון בני גנץ קיים היום תדרוך עם שגרירים והפנה אצבע מאשימה לאיראן: "ההערכה שלנו היא שהכטב"מ שפגע בספינת ה'מרסר סטריט' יצא מאיראן - זו עוד הוכחה שאיראן היא קודם כל איום על העולם והאזור" | עוד אמר גנץ: "לישראל יש אפשרויות פעולה וידענו לפעול בעבר"
שר הביטחון בני גנץ קיים היום (רביעי) תדרוך ללמעלה מ-60 שגרירים זרים בנושא המצב הביטחוני ובסימן "אתגרים והזדמנויות עבור ישראל ובעלות בריתה". זוהי השנה השלישית שמקיים גנץ תדרוך לשגרירים הזרים.
במסגרת התדרוך אמר שר הביטחון לשגרירים: "לאיראן יש כוונה להשמיד את ישראל, והיא עובדת בכדי שיהיו לה את האמצעים לעשות זאת. בנוסף, היא פועלת דרך שלוחותיה בעיראק, תימן, סוריה, לבנון ועזה, משתמשת בכטב"מים וטילים מדויקים, פועלת נגד אוניות מסחר בים ואף תוקפת בסייבר ברחבי העולם. לפי הערכות שיש בידי ישראל, התקיפה של המרסר סטריט נעשתה מאדמת איראן, ויש להניח כי הדבר נעשה באישור המנהיג העליון."
גנץ הציג את העלייה בתקציב הביטחון האיראני שיותר מהכפיל את עצמו בתוך חמש שנים מ-22 מיליארד דולר, ל-49 מיליארד דולר (לפי ערך ריאלי של מטבע הריאל). גנץ אמר, כי לישראל אין סכסוך עם העם האיראני, אלא עם המשטר האיראני וכי הוא מוטרד מהעובדה שנציגים של הקהילה הבינלאומית הגיעו להשבעת ראיסי, "התליין מטהרן".
גנץ הדגיש, כי "איראן נמצאת במרחק חודשיים מצבירת החומר הדרוש לפצצה גרעינית. איננו יודעים אם המשטר האיראני נכון להגיע להסכם ולחזור לשולחן המשא ומתן והעולם חייב לבנות לעצמו "Plan B" ולעצור את ההתקדמות שלה כבר עכשיו. המטרה בסופו של דבר היא להגיע להסכם "ארוך יותר, חזק יותר ורחב יותר".
"הגעה של איראן לסף גרעין שמה אותנו על סף מירוץ חימוש גרעיני אזורי ואולי גם עולמי. כל התוקפנות האיראנית עד כה היתה בלי היכולת הזו, אם תהיה לה את היכולת לפרוץ לגרעין, היא תגביר את התוקפנות שלה. לנו בישראל יש את האפשרויות שלנו, ידענו להשתמש באמצעים שבידינו בעבר, ואני לא פוסל שנצטרך להשתמש בהם בעתיד. אבל איראן היא קודם כל אתגר לעולם שצריך להתאחד ולפעול", הוסיף גנץ.
בנושא לבנון אמר גנץ כי: "באלפי בתים ישנם מחסני טילים, בלב ליבה של אוכלוסייה אזרחית. איראן וחיזבאללה מנצלות את המצב ההומניטרי בלבנון, ומונעות הקמת ממשלה יציבה. גנץ ציין, כי הציע ללבנון סיוע שלוש פעמים, כולל באופן ישיר דרך ארגונים בינלאומיים לבתי החולים, וכי ישראל נכונה לאפשר סיוע של מדינות העולם משטחה."
בנוגע לפלסטינים, ציין שר הביטחון, כי: "הרשות הפלסטינית והנהגתה הם הגורם המייצג של הפלסטינים באזור, ואנחנו פועלים לחיזוק הרשות הפלסטינית ביהודה ושומרון: אנחנו מאשרים בנייה, הרחבנו את היתרי התעסוקה ובטווח הרחוק אנחנו צריכים לקדם פרויקטים תשתיתיים משמעותיים לטובת האזור. בעזה, התנהלות חמאס פוגעת באוכלוסייה. כל מה שישראל צריכה בכדי לאפשר לעזה להתפתח ולהגיע להסדרה ארוכת טווח, הוא השבת הבנים הביתה, והתחייבות לשקט מוחלט בדרום הארץ."