החוקרים מעריכים: התמותה תתייצב - הלא-מחוסנים יסבלו
חוקרי האוניברסיטה העברית פרסמו ניתוח נתונים שבו נטען כי הגל הרביעי נמצא במגמת בלימה, זאת בעקבות הרחבת מבצע החיסונים עם המנה השלישית. להערכתם, הסיכון לתמותת החולים קשה התייצב בדומה לגלים הקודמים, כאשר עיקר התמותה צפוי להיות בקרב החולים שאינם מחוסנים
חוקרי האוניברסיטה העברית פרסמו היום (שישי) ניתוח נתונים, שהועבר לממשלה ולמועצה לביטחון לאומי, ממנו עולה ההערכה כי ירידה בתחלואת נגיף הקורונה צפויה כבר בימים הקרובים, זאת כתוצאה מהרחבת מבצע החיסונים עם מתן האפשרות לאוכלוסיות נוספות להתחסן עם מנת הבוסטר.
לדבריהם, שמירה על המגבלות הקיימות והמשך הצלחת מבצע החיסונים עם המנה השלישית, יגרמו לירידה במקדם ההדבקה עד לרמה של 0.85 בשבוע השני של ספטמבר. אך יצוין כי לפי שעה המספרים ממשיכים להיות גבוהים, משרד הבריאות פרסם את העדכון היומי, שמצביע על עלייה בשיעור החולים קשה, המונשמים והמתים מהנגיף.
לטענת המומחים, פתיחת שנת הלימודים במועדה בעוד כמה ימים עלולה להשתבש אך לא תביא להתפרצות נרחבת יותר של הקורונה. לשיטתם, גם בצל החזרה למסגרות החינוך - לא תשתנה מגמת ההתייצבות הקיימת.
החוקרים הוסיפו כי הסיכון לתחלואה קשה בקרב בני 60 ומעלה שאינם מחוסנים עלה באופן משמעותי בימים האחרונים, וכעת הוא פי חמש מזה של המחוסנים. לדבריהם, עקב אשפוז ארוך של מאושפזים שלא התחסנו כלל או שלא קיבלו את המנה השלישית - רובם המכריע של החולים קשה באשפוז צפויים להיות בקרב קבוצה זו.
כמו כן, החוקרים מעריכים כי הסיכון לתמותת החולים קשה התייצב בדומה לגלים הקודמים, כאשר עיקר התמותה צפוי להיות בקרב החולים שאינם מחוסנים.
מחברי הדו"ח הם, פרופ' ינון אשכנזי, פרופ' דורון גזית ופרופ' נדב כץ ממכון רקח לפיזיקה באוניברסיטה העברית, יחד עם פרופ' רונית קלדרון-מרגלית ופרופ' רן ניר-פז מבית הספר לבריאות הציבור ורפואה קהילתית באוניברסיטה העברית בירושלים ומבית חולים הדסה, ומאיר בינג מהאוניברסיטה העברית.