החל מהיום: פיילוט חדש לבדיקת קורונה

היום בבוקר, החלו אוניברסיטת בר אילן ומשרד הביטחון בפיילוט חדש שישנה לחלוטין את אופן בדיקות הקורונה המרגיזות שמבוצעות בעזרת מטוש: איך זה יעבוד? כל הפרטים

החל מהיום: פיילוט חדש לבדיקת קורונה

במשרד הבריאות נערכים לשנות את אופן הדיגום של בדיקות הקורונה, ממטוש (מציק, ולא נוח) - לרוק.

היום (חמישי) פורסם כי הפיילוט לצורך תיקוף בדיקות PCR מבוססות רוק (במקום מטוש) החל במתחם הבדיקות לזיהוי נגיף הקורונה בכיכר רבין.

הפיילוט נערך בשיתוף המעבדה המרכזית לנגיפים במשרד הבריאות, ואוניברסיטת בר אילן כחלק מהפעילות המשותפת לאיתור ופיתוח טכנולוגיות חדשות במסגרת המאמץ הלאומי להתמודדות עם נגיף הקורונה עם המינהל למחקר, פיתוח אמצעי לחימה ותשתית טכנולוגית במשרד הביטחון (מפא"ת) וHealthcare Israel במשרד הבריאות. מדובר על בשורה גדולה משום שהבדיקה לא פולשנית ולא כוללת מטוש.

בדיקת רוק בPCR שפותחה באוניברסיטת בר אילן ע"י ד"ר עמוס דניאלי מהפקולטה להנדסה של אוניברסיטת בר אילן ובליווי ומימון Healthcare Israel במשרד הבריאות ומפא"ת מאפשרת בדיקה של רוק לPCR (במקום מטוש) וקיצור זמן קבלת התוצאה לכדי 45 דק', במקום מספר שעות. בבדיקות שנעשו בתנאי מעבדה באמצעות המכשירים של חברת מגביוסנס הוצגו נתוני ביצוע ורגישות דומים לבדיקת PCR רגילה עם מטוש שהיא בדיקת הסטנדרט במדינת ישראל ובעולם.

איך הן יבוצעו? - בדיקות התיקוף ייעשו כך שאנשים בגילאים שונים יידגמו ברוק וגם בבדיקת מטוש רגילה לצורך השוואת נוחות ובטיחות דיגום הרוק וכן לבחינת תיקוף התוצאות ביחס לבדיקת ה PCR והשלכות מערכתיות נוספות.

הפיילוט ימשך כשבועיים, עד שיושגו מאות בדיקות הנדרשות לתיקוף הטכנולוגיה על ידי הרגולטור.

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art