יושקעו 1.2 מיליארד פרנק שווייצרי בהפחתת פליטות הפחמן
חברת נסטלה העולמית הודיעה לאחרונה על כוונתה להשקיע 1.2 מיליארד פרנק שוויצרי על מנת לעמוד ביעד שאפתני לצמצום פליטות הפחמן עד לרמה אפסית. החברה מחפשת חברות ברחבי העולם אשר מתמחות בהטמעת טכנולוגיות של "חקלאות מתחדשת", המקדמות חקלאות סביבתית והוליסטית. הנספחות הכלכלית הישראלית בגאנה קוראת לחברות ישראליות מהתחום לקחת חלק בפרויקט זה, ומסייעת בחיבור בין החברות לבין חברת נסטלה העולמית
חברת נסטלה, אחת ממגדלות המזון הגדולות בעולם, הודיעה כי היא שואפת לצמצם את פליטות הפחמן עד לרמה של אפס פליטות. מדובר ביעד שאפתני, שיכול להתאפשר באמצעות הטמעת טכנולוגיות חקלאיות מתקדמות, אשר יסייעו בהפחתת פליטת החמצן, ובמקביל, להגדלת קליטת הפחמן הדו חמצני.
לאחרונה גיבשה ענקית המזון תוכנית אסטרטגית מקיפה, הכוללת צעדים להפחתת הפליטות במפעלי החברה והתייעלות אנרגטית והשקעה משמעותית בהטמעת פרקטיקות חקלאיות המכונות "חקלאות מתחדשת" - regenerative agriculture - טכנולוגיות ופרקטיקות חקלאיות המקדמות חקלאות סביבתית והוליסטית. בין היתר, מדובר בדאגה לשימור בריאות הקרקע, שימוש בחומרים ידידותיים לסביבה ולמקורות המים, הפחתת הפליטות הנוצרות בשל הפעילות החקלאית, שימור המגוון האקולוגי, וכמובן הפסקת כריתות היערות לצורך חקלאות.
בתקופה הקרובה תחל נסטלה לעבוד עם כ-500 אלף החקלאים מהם היא קונה את חומרי הגלם שלה באופן ישיר ברחבי העולם, על מנת להטמיע פרקטיקות אלו. החברה הודיעה כי תשקיע תקציבים גדולים בהכשרות והלוואות לחקלאים על מנת לעודד הטמעת טכנולוגיות רלוונטיות ותייצר לחקלאים תמריצים כלכליים משמעותיים לאמץ פרקטיקות אלו.
הנספחות הכלכלית של משרד הכלכלה והתעשייה הישראלי בגאנה, פועלת לחבר בין יוזמות ופתרונות ישראליים בתחום לבין הנהלת נסטלה מערב ומזרח אפריקה ולעודד את השתלבותן של חברות ישראליות בפרויקט הגדול והמשמעותי. במשרד הכלכלה והתעשייה מציינים כי נסטלה גם הביעה נכונות להיכנס כשותפה בפירס צאלנג' – מאיץ החברות של תכנית פירס לחדשנות גלובלית, המקדם הקמת חברות טכנולוגיות ישראליות שמכוונות לשווקי העולם המתפתח.
התוכנית, הפועלת בשת"פ עם הנספחות הכלכלית בגאנה, החלה לגייס יזמים למחזור החמישי שיחל בינואר 2022 ויתמקד בחקלאות ומערכות מזון בגאנה ומערב אפריקה. התכנית תעניק ל25 יזמים חשיפה לשוק הגנאי, הבנה מעמיקה של האתגרים והצרכים, תהליך בניית מיזם, הזדמנות לבחינת ההיתכנות העסקית בשטח וקשר לשותפים משמעותיים כמו נסטלה ואחרים.
איילת לוין קארפ, הנספחת הכלכלית וראש נספחות משרד הכלכלה והתעשייה בגאנה: "אנו נמצאים בקשר עם מובילי אג'נדת החקלאות המתחדשת של נסטלה במערב ומזרח אפריקה ומחפשים להציג לחברה פתרונות רלוונטיים ככלל ובפרט פתרונות המתאימים לגידול דגנים, קקאו, קפה, קסבה, ולחוות לייצור חלב. הפתרונות צריכים להיות מותאמים לחקלאים קטנים ובינוניים המהווים מרבית החקלאים מהם רוכשת נסטלה את התוצרת המקומית במערב ומזרח אפריקה. אנו קוראים לחברות ישראליות להתחבר לנושא ומזמינים חברות בעלות פתרונות בתחום לפנות אלינו כדי שנעשה את החיבור לנציגי החברה".