בג"ץ: המשטרה תוכל לחפש במכשירים של יועצי נתניהו

הרכב מורחב של בית המשפט העליון קבע היום כי המשטרה תוכל להמשיך ולבצע חיפוש במכשירים הניידים של יועצי נתניהו, החשודים בהטרדת עד המדינה שלמה פילבר 

בג"ץ: המשטרה תוכל לחפש במכשירים של יועצי נתניהו

בית המשפט העליון קבע היום (שלישי) כי המשטרה תוכל להמשיך ולבצע חיפוש במכשירים הניידים של יועצי ראש הממשלה לשעבר נתניהו, החשודים בהטרדת עד המדינה בתיק 4000, שלמה פילבר. המשטרה עצרה את החקירה בעקבות הערעור שהגישו שני היועצים, יונתן אוריך ועופר גולן.

הרכב מורחב של בית המשפט העליון קבע, ברוב דעות, כי הדיון בבקשה לחיפוש בחומר מחשב, לרבות במכשיר טלפון חכם, המוגשת בשלב החקירה המשטרתית יתקיים, ככלל, במעמד צד אחד וכי אין מקום לאפשר השגה על החלטת בית המשפט בבקשה מסוג זה.

עוד נקבע כי חיפוש בלתי-חוקי שביצעו גורמי החקירה במחשב או בטלפון חכם הוא שיקול שיש להתחשב בו אם מוגשת בהמשך בקשה לצו חיפוש באותו המכשיר, אך רק במקרים חריגים ונדירים שיקול זה יהווה שיקול בלעדי לדחיית הבקשה.

בפתח הדברים עמדו שופטי ההרכב על כך שבכל שנה מגישות רשויות החקירה עשרות אלפי בקשות לחיפוש במחשבים ובטלפונים חכמים, והדגישו את ההשפעה העצומה של חיפושים מסוג זה על נחקרים וכן על צדדים שלישיים שכלל אינם קשורים לחקירה.

בית המשפט ציין כי מאחורי כל חיפוש במחשב, ובפרט בטלפון חכם, ניצב אדם שכל עולמו האישי, העסקי, המשפחתי ולעתים המידע האינטימי ביותר לגביו עלול להיחשף לעיניים זרות. "מדובר, אפוא, בפעולת חקירה פולשנית ביותר, שיש לבצעה מתוך תשומת לב מרבית להשלכותיה מרחיקות-הלכת, ועל רשויות החקירה ובתי המשפט לשקול, בכל מקרה ומקרה לגופו, האם פעולה זו אכן נדרשת וכיצד ניתן לצמצם למינימום האפשרי את הפגיעה שתיגרם בעקבותיה בזכויותיהם של הנחקר וצדדים שלישיים", קבעו השופטים.

לצד זאת, בית המשפט הדגיש כי שלב החקירה שבו מוגשות בקשות אלו הוא שלב ייחודי בהליך הפלילי, המחייב חשאיות, זריזות ויעילות מכיוון שכל עיכוב בחקירה או חשיפת מידע לגביה עלול ליצור פתח לשיבושה או לסיכולה. בהקשר זה צוין כי חיפוש במחשב או בטלפון חכם עשוי במקרים רבים לקדם את החקירה בצורה משמעותית ולסייע במיצוי הדין עם עבריינים, להגיע לחקר האמת, להביא לסיום שלב החקירה במהירות ולהגן על זכויותיהם של נפגעי העבירה.
 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art