מתכון לחיתוכיות שוקולד, בוטנים וחלווה
מתכון נהדר לחיתוכיות טעימות בטעם של עוד, שילוב שלום שכבות טעימות ומלאות עניין מעניקות לכם יחד קינוח מושלם, טעים וללא אפיה
מהומות בהר הבית צילום: דוברות המשטרה
מתכון לחיתוכיות שוקולד, בוטנים וחלווה / שחר שולמית
המצרכים לחיתוכיות שוקולד, בוטנים וחלווה:
מידות אוניברסליות
לחטיף שוקולד אגוזים (שכבה תחתונה):
- 100 גרם שוקולד מריר
- 3 כפות טחינה
- 3 כפות דבש
- 1 כוס חמאת בוטנים
- 1/4 כוס שמן
- 350 גרם ביסקוויטים טחונים
- 100 גרם אגוזי מלך
לחטיף בוטנים:
- קוואקר ותמרים (שכבה אמצעית)
- 160 גרם תמרים מגולענים (8 תמרים גדולים)
- 2 כוסות קוואקר אינסטנט(200 גרם)
- 1.5 כוסות בוטנים מטוגנים (140 גרם)
- 1 כוס חמאת בוטנים עם שברי בוטנים (250 גרם)
- 6 כפות דבש
לחטיף שומשום חלבה ופיסטוק (שכבה עליונה):
- 500 גרם שומשום
- 1 כוס ממרח חלבה
- 1/2 כוס דבש
- 1/2 כוס פיסטוקים קצוצים
אופן ההכנה לחיתוכיות שוקולד, בוטנים וחלווה:
הכנת חטיף שוקולד אגוזים:
- בסיר קטן על להבה נמוכה ממיסים את כל המצרכים עד לאיחוד מלבד הביסקוויטים והאגוזים
- מוסיפים את הביסקוויטים והאגוזים ומאחדים מסה
- ממלאים רינג או מסגרת מרובעת גודל 24 סנטימטר במסה ומפלסים היטב עם הידיים
- מקפיאים לפני חילוץ
הכנת חטיף בוטנים:
- במעבד מזון טוחנים יחד את התמרים עם הקוואקר והבוטנים למראה פירורים קטנים
- מוסיפים את חמאת הבוטנים ואת הדבש ומעבדים עד לאיחוד
- ממלאים רינג או מסגרת מרובעת גודל 24 סנטימטר במסה ומפלסים היטב עם הידיים
- מקפיאים לפני חילוץ
הכנת חטיף שומשום חלבה ופיסטוק:
- טוחנים במעבד מזון את השומשום למראה פירורי
- מוסיפים את הדבש וממרח החלבה ומעבדים עד להטמעתם במסה
- מעבירים את המסה לקערה ומוסיפים לה את הפיסטוקים ומערבבים
- ממלאים רינג או מסגרת מרובעת גודל 24 סנטימטר במסה ומפלסים היטב עם הידיים
- מקפיאים לפני חילוץ
הרכבת החיתוכיות:
- מוציאים את השכבות מהמקפיא ומניחים אותן על משטח מפולס ללא שוליים
- לאחר שמחברים אותן זו לזו במעט ממרח חלבה משאירים את העוגה להגיע לטמפרטורת החדר לפני שחותכים אותה לחתיכות
בהצלחה רבה ובתאבון
