מתכון לעוגת גבינה אפויה גבוהה
עוגת גבינה אפויה, גבוהה ועסיסית, מתאימה במיוחד לצד כוס הקפה בבוקר, מתכון לעוגה מוצלחת וטעימה שפשוט לא תפסיקו להכין אותה
עוגת גבינה גבוהה צילום: רפאל דדוש
מתכון לעוגת גבינה אפויה גבוהה / רפאל דדוש
המצרכים לעוגת גבינה אפויה גבוהה:
- 7 ביצים
- 1 ק"ג גבינה לבנה 5%-9%
- 2 סוכר וניל
- 7 כפות קמח מלאות לא גדושות
- ½1 כוסות סוכר
אופן ההכנה לעוגת גבינה אפויה גבוהה:
- מפרידים את הביצים
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר, עד לקבלת קצף יציב
- בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים יחד עם הגבינה, סוכר וניל, מוסיפים בהדרגה את הקמח כף אחרי כף ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית של ישארו גושים.
- מוסיפים כשליש את הקצף של החלבונים ומטמיעים בתוך הבלילה בעזרת כף גומי בעדינות (בתנועות קיפול בלבד לא לערבב מהר)
- מוסיפים עוד שליש וממשיכים להטמיע גם את השליש האחרון.
- עוטפים סיר ג'חנון בנייר אפייה - מנג'ט גדול 26.
- מעבירים את הבלילה לסיר ומכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש על150°
- אופים במשך כ-35 דקות בלבד.
- לאחר 35 דקות מכבים את התנור ומשאירים את העוגה כשעתיים בפנים.
- אין לפתוח את דלת התנור כל הזמן הזה, אפילו לא להצצה.
- מוציאים את הסיר מהתנור לאחר כ-שעתיים, הופכים על מגש ומקלפים את נייר האפייה.
- ניתן לצפות את העוגה עם קרם, גרנש, קצפת או כל מה שאוהבים
בהצלחה רבה ובתאבון
