מתכון לתבשיל כנפיים אווז ועוף
מתכון נהדר לכנפיי אווז ברוטב אסיאתי משובח וטעים במיוחד, בשילוב של חלקי עוף המשדרגים את המנה ונותנים גיוון לארוחת הצהריים
תבשיל כנפיים אווז ועוף צילום: יפית חג'ג'
מתכון לתבשיל כנפיים אווז ועוף / יפית חג'ג'
המצרכים לתבשיל כנפיים אווז ועוף:
- מלח
- פלפל שחור
- כנפי אווז
- חלקי עוף
- שמן זית
- 2-3 בצלים קצוצים
- 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
- 1 כף שום כתוש
- פלפל צ'ילי פרוס (אפשר רק את הקצה שלו לטעם מעט פיקנטי ולא חריף מידי)
- פפריקה
- אבקת צ'ילי
- 1 כפית סוכר דמררה
- 1 כף דבש
- 1/3 כוס רוטב סויה
- 1/3 כוס רוטב צ'ילי
- 1/3 כוס רוטב טריאקי
- מעט מים
אופן ההכנה לתבשיל כנפיים אווז ועוף:
- מפזרים מלח ופלפל שחור מעל כנפיי האווז וחלקי העוף ומטגנים אותם בסיר גדול מכל הכיוונים.
- האווז מוציא מעט שמן אז יש לשים שמן זית רק אם יש צורך
- לאחר שהחלקים השחימו יפה מכל הכיוונים מוציאים אותם לקערה ומטגנים באותו סיר את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להשחמה נאה.
- מוסיפים את הג'ינג'ר, כף שום כתוש ופלפל צ'ילי פרוס ומתבלים במעט פפריקה, פלפל שחור ואבקת צ'ילי
- מוסיפים את הסוכר דמררה וכף דבש ומערבבים היטב
- מוסיפים את הרטבים ומעט מים, מכניסים את העוף והכנפיים לרוטב ומכסים את הסיר
- מבשלים על אש בינונית עד שמתרכך. יש להשגיח על כמות הנוזלים שבסיר
- מגישים עם אורז לבן ובצל ירוק קצוץ מעל
בהצלחה רבה ובתאבון
