מתכון לטורטיות ממולאות בחזה עוף ופטריות
מתכון לטורטיות במלית של קוביות חזה עוף ופטריות מצופות בפירורי לחם ומטוגנות מוגשות ברוטב פטריות משגע ומתאימות במיוחד כתוספת למנה עיקרית
ת"ת 'בני ירושלים - רמ"א' בבית שמש צילום: שמואל דריי
מתכון לטורטיות ממולאות בחזה עוף ופטריות / ליז איפרגן
המצרכים לטורטיות ממולאות בחזה עוף ופטריות:
- 16 טורטיות קטנות
- 1 ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
- 2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
- 2 סלסלות פטריות חתוכות לקוביות קטנות
- ¼ כוס מים
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית כורכום- אופציונלי
- ½-1 כפות אבקת מרק בצל
- 1 כפית מלח
- ¼ כוס שמן
לרוטב:
- 1 בצל חתוך לקוביות בנוניות
- סלסלת פטריות חתוכות
- לפרוסות דקות
- 2 כוסות מים
- 2 כפות אבקת מרק פטריות
- 1 כף אבקת מרק בצל
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כוס שמן
אופן ההכנה לטורטיות ממולאות בחזה עוף ופטריות:
למילוי:
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ- 5 דקות נוספות
- מוסיפים את החזה עוף ומבשלים עד שישנה את הצבע ללבן
- בקערה, מכניסים את המים, האבקת המרק, בצל והתבלינים ומוסיפים לסיר
- מבשלים עד לצמצום הנוזלים
הרכבת הטורטיה:
- לוקחים טורטיה ומניחים בחלק התחתון 2 כפות מהמילוי (משאירים קצת מקום לקיפול )
- מקפלים משני את הצדדים פנימה ומגלגלים מלמטה למעלה
- מהדקים היטב וטובלים בביצה ובפירורי לחם עם שומשום
- מטגנים בשמן עמוק משני צדדים עד להזהבה
הכנת הרוטב:
- מטגנים את הבצל עם השמן ומוסיפים את הפטריות
- מערבבים את התבלינים עם המים והאבקות מרק
- שופכים לסיר ומבשלים תוך ערבוב תמידי במשך כ-5 דקות עד שמסמיך.
בהצלחה רבה ובתאבון
