מתכון לדלעת מקורמלת נדירה ומושלמת
מעוניינים לשדרג את שולחן החג עם מאכלים חדשים וטעימים? קבלו מתכון לקוביות דלעת מקורמלות, המעדן הכי טעים ומוצלח שיש
דלעת מקורמלת צילום: יפית חג'ג'
מתכון לדלעת מקורמלת נדירה ומושלמת / יפית חג'ג'
המצרכים לדלעת מקורמלת נדירה ומושלמת:
- 1 דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
- 3 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
- חופן סוכר חום (כ3/4 כוס לערך)
- קינמון טחון
- מקלות קינמון
- כוכב אניס (אופציונלי, לא חייב מוסיף מאוד ליופי)
- פלפל שחור גרוס
- מלח
אופן ההכנה לדלעת מקורמלת נדירה ומושלמת:
- מבשלים את קוביות הדלעת במים עד לריכוך ומסננים היטב.
- בינתיים מטגנים את הבצלים עד להשחמה ומוסיפים חופן סוכר חום, קינמון טחון, מקלות קינמון וכוכב אניס.
- מבשלים היטב עד להסמכה וקבלת תערובת מקורמלת, מוסיפים את קוביות הדלעת ומערבבים בעדינות עד שהקוביות מצופות היטב.
- מפזרים מעל עוד מעט סוכר חום, מלח ופלפל שחור גרוס ומערבבים בעדינות עד לקבלת קוביות דלעת מקורמלות היטב.
- מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות על תוכנית טורבו למשך כ10 דקות עד להשחמה נאה
בהצלחה רבה ובתאבון.
