מתכון למרק עדשים כתומות וירקות
מתכון נהדר ליום סגריר וקר, מרק ירקות עם עדשים כתומות, שיעניק לכם חמימות וטעם משובח ליום נפלא
מרק עדשים כתומות עם ירקות צילום: אתי זוהר
מתכון למרק עדשים כתומות וירקות / אתי זוהר
המצרכים למרק עדשים כתומות וירקות:
- 2 כוסות עדשים כתומות
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 גזרים חתוכים לקוביות
- 1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות
- 3 גבעולי סלרי
- 1/4 כפית כורכום
- 1 כפית שטוחה פפריקה
- מעט מלח
- קמצוץ פלפל לבן
- 1 כף אבקת מרק עוף
- מים רותחים (כ 4 סנטימטר מעל גובה הירקות)
- עלי סלרי / כוסברה
אופן ההכנה למרק עדשים כתומות וירקות:
- בקערה מכניסים את העדשים ומעליהן ממלאים במים.
- משרים במשך 10 דקות
- בינתיים מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את יתר הירקות, צורבים אותם יחד עם הבצל הזהוב עד שהגזר ותפוחי אדמה והסלרי מקבלים צבע מעט שחום
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב לאיחוד.
- מסננים ושוטפים היטב את העדשים
- מוסיפים את העדשים לירקות שטוגנו ומכסים במים רותחים כ4 סנטימטרים גובה מעל הירקות והעדשים.
- מביאים לרתיחה מנמיכים את האש, מבשלים במשך כחצי שעה, לקראת הסוף מוסיפים את עלי הסלרי או הכוסברה ומגישים.
בהצלחה רבה ובתאבון
