מתכון לאקלרים מושלמים
קינוח ממכר שפשוט לא תפסיקו לאכול, מתכון מנצח לאקלרים מושלמים המצופים בגנאש ופקאנים מסוכרים המעניקים את טעמם המיוחד לממתק אהוב
אקלרים מושלמים צילום: מתוך הסרטון
מתכון לאקלרים מושלמים
המצרכים לאקלרים מושלמים:
לבצק:
- 1.5 כוסות מים (ח"פ קר)
- 1/2 כוס שמן
- 2 כפות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- קורט מלח
- 1.5 כוסות קמח
- 2 ביצים m
למילוי קצפת חלבית:
- 500 מיל שמנת מתוקה
- 4 כפות פודינג וניל
- 1/4 כוס חלב
- 2 כפות סוכר
לציפוי:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 2 כפות שמנת מתוקה
- שוקולד לבן
- שיברי פקאן מסוכרים
אופן ההכנה לאקלרים מושלמים:
לבצק:
- בסיר מכניסים את המים, השמן, הסוכר, הסוכר וניל והמלח ומבשלים תוך ערבוב תמידי, מביאים לרתיחה
- מכניסים פנימה את הקמח ומערבבים היטב עם כף עץ עד לקבלת תערובת אחידה
- מכבים את האש ומקררים את התערובת כשעה עד לקירור מלא
- מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה ומערבבים היטב היטב
- בודקים אחרי 2 ביצים בעזרת 2 אצבעות אם נמתח הבצק ולא נקרע, אם עוד לא נדבק מוסיפים עוד ביצה
- מכניסים לשקית זילוף עם צנתר ומזלפים ברווחים אקלרים ארוכים, על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מחממים תנור על 190 מעלות ואופים עד להזהבה נאה כחצי שעה מבלי לפתוח את התנור
- לאחר חצי שעה מוציאים מהתנור ומצננים.
הכנת מילוי קצפת חלבית:
- מקציפים היטב את כל מרכיבי הקצפת עד לקצפת יציבה
ההרכבה:
- חותכים כל אקלר בעזרת סכין (לא עד הסוף)
- מזלפים בתוך כל אקלר מהקצפת
הציפוי:
- ממיסים את השוקולד המריר עם השמנת המתוקה עד לקבלת שוקולד חלק
- טובלים כל אקלר בשוקולד ומזלפים מעל שוקולד לבן
- מפזרים שיברי פקאן מסוכרים ומגישים
בהצלחה רבה ובתאבון
קרדיט מתכון: דינה זלצמן
מאת: אתי זוהר
