מתכון לטארטלטים במלית בוטנים מלוחים ושוקולד
קינוח חגיגי מושחת וטעים במיוחד, שילוב של בוטנים עם תערובת שוקולד מוצלחת, מרכיבים יחד מלית מושלמת לטארט פריך ומלא עניין
טארטלאטים בוטנים ושוקולד צילום: שולמית שחר
מתכון לטארטלטים במלית בוטנים מלוחים ושוקולד / שחר שולמית
המצרכים לטארטלטים במלית בוטנים מלוחים ושוקולד:
מידות אוניברסליות
- ניתן להכין כטארט או להכין טארטלטים
לבסיס:
- 2 כוסות בוטנים מטוגנים ללא קליפה
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כפית גרידת תפוז
- 1 ביצה מידה לארג'
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית תמצית וניל איכותית
למלית שוקולד ובוטנים:
- 50 גרם שוקולד מריר
- 50 גרם שוקולד חלב
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 2 כפות גדושות נוטלה
- 1 כוס בוטנים מטוגנים ללא קליפה
אופן ההכנה לטארטלטים במלית בוטנים מלוחים ושוקולד:
- מכניסים למגימיקס את בוטנים, סוכר וגרידת הלימון וטוחנים עד לקבלת מעין בצק
- מוסיפים ביצה, אבקת אפייה ותמצית וניל איכותית וטוחנים עד לאיחוד
- ממלאים בתבניות סיליקון ייעודיות כמות שנדרשת להכנת טארטלט (בעזרת דוחסן לעצב את הטארטלט)
- או להניח ברינג את המסה, לשטח אותה ולאפות בתנור שחומם מראש ל170 מעלות כרבע שעה
- מוציאים ומצננים היטב
למלית שוקולד ובוטנים:
- ממיסים בקערה קטנה במיקרוגל, שוקולד מריר, שוקולד חלב, שמנת מתוקה ונוטלה
- מערבבים היטב לאיחוד וכאשר מתקרר מוסיפים כוס בוטנים מטוגנים ללא קליפה ומערבבים היטב
- מוזגים על גבי הבסיס או בתוך הטארטלטים ומכניסים להקפאה.
- מחלצים את העוגה מהרינג ומשאירים במקרר
הערה: ניתן להמיר את המלית בטארט הזה לפרווה, במקום שוקולד חלב שמים שוקולד מריר, במקום שמנת מתוקה שמים קרם קוקוס, במקום נוטלה שמים עוד 50 גרם שוקולד מריר.
בהצלחה רבה ובתאבון
